על רקע הפרסום כי סגן שר הבריאות ליצמן התערב בפרשת הפדופילית מלכה לייפר בניסיון לסייע לה לכאורה להתחמק מהסגרה לחו"ל, שלוש מהמתלוננות נגדה התייצבו הבוקר (רביעי) בבית המשפט המחוזי בירושלים. טרם הדיון בעניין הסגרתה, דיברו השלוש שהגיעו במיוחד מאוסטרליה ואמרו: "נמשיך להילחם על מנת להוציא את האמת בסיפור לאור".
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
"אנחנו כועסות", אמרה דסי ארליך, אחת ממובילות המאבק באוסטרליה נגד לייפר, "אם זו (התערבות ליצמן) הסיבה שהסיפור הזה נמשכך כל כך הרבה זמן - היא הרסה לנו את החיים". עוד התייחסו השלוש לאי-התייצבותה של לייפר מהדיון בשל הטענה כי היא חולה: "זו עוד אחת מהמזימות שלה".
"היא עושה מניפולציות למערכת כמו שהיא תמיד עשתה", המשיכה דסי, "ואנחנו מקוות שהשופטים יראו את זה - היא מתמרנת את המערכת כמו שהיא תמרנה אותנו אז. אנחנו רוצות להזכיר לשופטים שיש בסיפור הזה קורבנות". למרות זאת השלוש שמרו על אופטימיות. "אנחנו לא נאבד תקווה ונמשיך להילחם על מנת להוציא את האמת לאור".
"הרוסות מכך שדבר כזה יכול לקרות"
בתום הדיון שבה ודיברה ארליך עם התקשורת והביעה תסכול מכך שגם כעת לייפר מצליחה להתחמק מעונש: "מתסכל מאוד לראות איך עבריינית מין שמנהלת אורח חיים שגרתי כפי שנוכחנו לראות, חומקת פעם אחר פעם מלתת את הדין על מעשיה בטענה כי היא אינה כשירה לעמוד לדין מבחינה פסיכאטרית".
"מדובר בזילות ובזלזול בקהילה שלמה של אנשים שמתמודדים עם בעיות אמיתיות", המשיכה דסי, "אנו מקווים שבית משפט לא יקבל את חוות הדעת המפוקפקות של ההגנה שכיום כבר ברור אלו גורמים חזקים בוחשים בהן".
עם חשיפת התערבות ליצמן בפרשה, התראיינה דסי ארליך לחדשות Online וסיפרה כי "חשדנו במשך זמן רב שמשהו קורה". עוד קראה דסי במהלך הריאיון לסגן השר להתפטר מתפקידו לאור הפרסומים. "החוויה הזאת הציפה הרבה מאוד רגשות, אנחנו הרוסות מכך שדבר כזה יכול לקרות", אמרה בריאיון. "יש גם תחושת הקלה כי עכשיו אנחנו יודעות למה היו 45 דיונים בבית המשפט ולא קיבלנו צדק אמיתי"