הפערים בהכרעת תיקי נתניהו: בין עמדת פרקליטות המדינה והמשטרה לבין עמדת היועמ"ש מנדלבליט יש פערים אדירים. הפרקליטות ובראשם פרקליט המדינה, שי ניצן, והפרקליטה המלווה, ליאת בן ארי, סברו שיש להאשים את נתניהו בשוחד בכל שלושת התיקים וכך גם המשטרה. אך מנגד מנדלבליט הודיע הערב (חמישי) כי המלצתו בנוגע לנתניהו היא הפרת אמונים ומרמה בתיק 1000 ובתיק 2000 - לצד אישום בשוחד, מרמה והפרת אמונים בתיק 4000.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
לפני מספר חודשים, משטרת ישראל סיימה את חקירותיה ופרסמה את ההמלצות שלה בכל אחד מתיקי נתניהו. המשטרה המליצה להעמיד את ראש הממשלה לדין באשמת שוחד, מרמה והפרת אמונים בתיקי 1000, 2000 ו-4000. לאחר בדיקת כל החומרים - הפרקליטות הסכימה עם המלצות המשטרה.
היועמ"ש הודיע כי ימליץ, בכפוף לשימוע, על מרמה והפרת אמונים בתיק 1000 נגד נתניהו - וסגר את התיק נגד ארנון מילצ'ן. בתיק 2000 מנדלבליט המליץ על הפרת אמונים נגד ראש הממשלה ונגד המו"ל של ידיעות אחרונות, נוני מוזס, המליץ על שוחד. את התיק נגד ח"כ איתן כבל בפרשה היועמ"ש סגר וגנז. בתיק 4000 מנדלבליט המליץ על שוחד נגד נתניהו ונגד הזוג אלוביץ'.
הפרקליטה ליאת בן ארי היא זאת שתנהל את המערכה המשפטית, היא חושבת שצריך להעמיד את נתניהו על שוחד בכל התיקים. אמנם ראש הממשלה דיווח על מערכת חברית עם מילצ'ן אך המתנות החלו רק כשנתניהו הפך לשר האוצר והיא התגברה רק אחרי שהוא הפך לרה"מ.
בכירי הפרקליטות מסכימים עם המלצות המשטרה והפער בין היועמ"ש לשי ניצן משקף את פער העמדות בצמרת המשטרה. ראשי אגף החקירות מני יצחקי וגדי סיסו היו בעמדה נחרצת של שוחד בכל התיקים. מי שהסתייג בתיק 2000 הוא דווקא רוני אלשיך שחשב שבתיק הזה לא בטוח שצריך להגיש שוחד.