"יצר קשר עם חיזבאללה בכוונה לפגוע בביטחון המדינה": כתב אישום חמור הוגש היום (שישי) נגד תושב אום אל פחם בן 36. מהחקירה ומכתב האישום עולה כי מחמוד ג'בארין בן ה-36 מסר מידע לארגון הטרור הלבנוני, מתוך תמיכה אידיאולוגית בו. כתב האישום הוגש לאחר שהיועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אישר בעצמו את ההליך המשפטי נגד הנאשם, והפרקליטות ביקשה שיישאר במעצר עד תום ההליכים.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
לפי כתב האישום שהגישה היום פרקליטות מחוז חיפה (פלילי) לבית משפט המחוזי בעיר, ג'בארין פעל מתוך תמיכה אידיאולוגית בחיזבאללה ו"אהדתו-הערצתו לעומד בראש הארגון - חסן נסראללה". ג'בארין נעצר לפני כחודש, ולפי הפרקליטות "קיים יסוד סביר לחשש כי המשיב-נאשם יסכן באופן ממשי את ביטחון המדינה" אם ישוחרר. עוד ציינו בבקשה להארכת מעצרו כי ג'בארין "הודה בכל המיוחס לו" ואישר כי צילם עבור חיזבאללה ופרסם מסרי תמיכה בארגון: "הבהיר כי היה בכוונתו לשבח ולהאדיר את החיזבאללה ואת נסראללה, ולהזדהות עם אירגון הטרור". במסגרת החקירה נאספו חומרי חקירה רבים והודאות שמגבות את החשדות - וגם שחזור שביצע הנאשם.
בפרקליטות מייחסים לג'בארין מספר עבירות של מגע עם סוכן חוץ, מספר עבירות של מסירת ידיעה לאויב בכוונה לפגוע בביטחון המדינה, 6 עבירות של גילוי הזדהות עם ארגון טרור, 10 עבירות של תמיכה בארגון טרוריסטי ומספר עבירות של נהיגה ללא רישיון. הפרשה נחקרה על ידי שב"כ (שירות הביטחון הכללי) בשיתוף עם היחידה המרכזית במחוז חוף (ימ"ר חוף) במשטרת ישראל.
מהחקירה עלה כי בקיץ 2018 החל ג'בארין להתכתב עם עלי שעיב, הכתב הצבאי של רשת הטלוויזיה של חיזבאללה "אל מנאר" ותחנת הרדיו של חיזבאללה "אל נור". עוד יצר קשר הנאשם עם בלאל עבד אלסאטר - דובר התקשורתי של "הרשות לתמיכה בהתנגדות", גוף המזוהה עם חיזבאללה ועוסק באיסוף תרומות עבור הארגון. לפי כתב האישום, מטרתו של ג'בארין הייתה "לבצע פעולות שיסייעו לאינטרסים ולמטרות של חיזבאללה בלוחמה הפסיכולוגית כנגד ישראל, זאת בדמות צילום תמונות/סרטונים ברחבי הארץ ושליחתם לשני הסוכנים בכדי שיפרסמו את התמונות/סרטונים ויזרו פחד וחרדה בלב הציבור בישראל".
הכתב הצבאי של כלי התקשורת של חיזבאללה אמר לישראלי כי "מתקיימת מלחמת תודעה בינו לבין אביחי אדרעי, רת"ח תקשורת ערבית, בדובר צה"ל, המפרסם תכנים כנגד חיזבאללה, ולדבריו צוחק עליהם" - כך לפי כתב האישום, שהגישה לבית המשפט עו"ד אילנה פיקוס-רויטבלט מהפרקליטות. בהמשך ההתכתבות ביקש הכתב עלי שעיב כי ג'בארין "יסייע לחיזבאללה בכך שישלח לו באמצעות הווטסאפ תמונות וסרטוני וידאו של מקומות שונים בישראל, וזאת על מנת שהוא יוכל לפרסם אותם בחשבון הטוויטר שלו, כנגד הפרסומים של אדרעי וכנגד מדינת ישראל. עלי הסביר לנאשם כי חיזבאללה מעוניינים לפרסם תמונות וסרטוני וידאו של מקומות שונים בישראל, וזאת במסגרת רצון להשפיע על התודעה של אזרחי ישראל, לייצר פחד ובהלה בקרבם, ולהעביר מסר לפיו לחיזבאללה יש אפשרות להגיע לכל מקום בישראל".
ג'בארין נענה לבקשה ושלח לשני הנציגים תמונות וסרטוני וידאו מתוך ישראל, שאת חלקם צילם בעצמו, "כדי שישמשו אותם בלוחמה הפסיכולוגית כנגד ישראל, וזאת בכוונה לפגוע בביטחון המדינה" - כך ציינו בפרקליטות. עוד עולה כי ג'בארין פרסם דברי שבח, תמיכה ואהדה ברשתות חברתיות, במטרה להזדהות עם הארגון. היוץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אישר באופן אישי את הגשת כתב האישום החמור, מכיוון שמדובר בעבירת ביטחון חמורה, וכתב לבית המשפט: "אני נותן את הסכמתי לכך שהנאשם יועמד לדין בגין תמיכה בארגון טרוריסטי והזדהות עם ארגון טרור".