"גם אם נעשות טעויות, זה חלק מהחיים": קרן מוזס, בתו של נוני מוזס שיואשם בשוחד בכפוף לשימוע בגין יחסיו עם ראש הממשלה בנימין נתניהו במסגרת תיק 2000, יצאה להגנתו - והבהירה שלא תתקוף את מערכת המשפט. בפוסט שפרסמה אמש (שבת) בחשבון הפייסבוק שלה הגיבה לראשונה לכתב החשדות שפרסם בשבוע שעבר היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
בפנייה לעיתונאים שלדבריה "התבלבלו ב'ילד\ה של' כשהתקשרו לבקש את תגובתי", הבהירה מוזס כי לא תשמיע ביקורת על גורמי אכיפת החוק. "לא תצליחו להוציא ממני מילה רעה על מערכת המשפט, על המשטרה או על אף אדם שמנסה לעשות את עבודתו", הדגישה.
"אותי חינכו שבמדינה דמוקרטית, תפקידה של הרשות השופטת היא אכיפת חוקי המדינה", כתבה מוזס. "אני סומכת ומאמינה במערכת המשפט שתעשה את עבודתה בצורה הנאמנה והטובה ביותר. גם אם וכאשר נעשות טעויות, זה חלק מהחיים. וגם אם יש לי דעות חלוקות על התנהגות והתנהלות מסוימת של נציגי החוק, אני מבינה שאנחנו חיים במדינה בדמוקרטית ושזו המציאות".
"אנחנו בריאים, מה צריך יותר?"
ברמיזה שיועדה ככל הנראה לנתניהו כתבה: "את דעתי על תגובת האדם שמכפיש בכל הזדמנות את הגופים והאנשים שבראשם הוא עומד, אשמור לעצמי".
עוד הדגישה מוזס כי היא עומדת לצד אביה, שהוא לדבריה "האבא שכל ילד חולם שיהיה לו, ושכל הורה משתוקק להיות". בהמשך ציינה: "אבא שלי תמיד דאג להיות לפני ומעל הכל אבא, ועבורי זה אומר הכול".
במסר מחזק לאביה כתבה: "אני אוהבת אותך, מעריצה אותך על ההורה שאתה, ויודעת שאתה חזק מכל משוכה שתיתקל בה. וליקירינו שמשום מה דואגים לשלומנו, אנחנו בריאים. מה צריך יותר? שבוע מבורך לכולם".
כך כתב היועמ"ש בכתב החשדות על יחסיו של ראש הממשלה נתניהו עם נוני מוזס:
"לאורך השנים שררה בינך לבין מוזס, מו"ל ידיעות אחרונות, יריבות עמוקה. לצד זאת, כל אחד מכם החזיק באינטרס שהיה בכוחו של האתר לקדם: אתה חפצת לשפר את אופן הסיקור שלך ושל משפחתך בקבוצה, במיוחד בתקופה של מערכת בחירות, וידעת שלמוזס השפעה מהותית על התכנים. מוזס רצה להביא להטלת מגבלות על ישראל היום על מנת להיטיב עמו כלכלית באופן משמעותי.
"בשנים 2014-2008 קיימתם (נתניהו ומוזס) שלוש סדרות של פגישות שבמהלכן שוחחתם על אופן סיקורך בידיעות אחרונות ועל הטלת מגבלות על ישראל היום". לפי כתב החשדות, בפגישות שהתקיימו בשנים 2009-2008 נתניהו ומוזס הגיעו להבנה שלפיה מוזס ישפיע על אופן הסיקור בכלי התקשורת שבבעלותו ובתמורה יפעל נתניהו לבלום את העלאת מהדורת סוף השבוע של ישראל היום.
עוד עלה כי בפגישות בשנת 2013 התקיימו פגישות חשאיות של מוזס ובמהלכן הוסכם כי נתניהו יגביל את תפוצת ישראל היום או שייגבה תשלום על החינמון. נתניהו אף עדכן את מוזס שהוא פנה למו"ל 'ישראל היום' שלדון אדלסון על המגעים אך אדלסון שלל כל אחת מהחלופות". בפגישות בשנת 2014 השניים דנו בקידום חוק ישראל היום, ובדיונים מוזס הבטיח לנתניהו לשמור עליו כראש ממשלה כל עוד הוא יכול. נתניהו דן בשיחות עם מוזס על האפשרות לשנות לרעה את הסיקור בידיעות נגד מי שנתפס על ידו כיריב פוליטי כגון כחלון ובנט.
עורכות הדין נוית נגב ואיריס ניב-סבאג ממשרד שינמן-נגב-ניב, המייצגות את נוני מוזס, מסרו ביום חמישי בתגובה לכתב החשדות: "נוני מוזס לא הציע שוחד לנתניהו. פרשנות זו לשיח שהתקיים ביניהם היא שגויה, ואינה תואמת את התמונה העובדתית והנורמטיבית, בוודאי במצב שאין טענת שוחד כלפי נתניהו. ראיה מלאה של המציאות ושל השיח המורכב שהתקיים בין השניים, כפי שנציג בפני היועץ המשפטי בשימוע, לא רק שאינה תומכת בפרשנות פלילית, אלא עומדת בסתירה לפרשנות כזאת.
"לנוני מוזס עומדות טענות משפטיות ועובדתיות חזקות, ואנו מאמינים שלאחר הליך השימוע - התיק נגדו ייסגר, ויתברר כי הוא לא עבר עבירה פלילית. ככלל, יחסים בין תקשורת לאנשי ציבור, לרבות פוליטיקאים, הם אבן יסוד במדינה דמוקרטית. ניסיון לצבוע מערכת יחסים כזאת, מורכבת ומסובכת ככל שתהיה, בצבעים פליליים - הוא בעייתי ומסוכן. מאז שפרצה הפרשה, נמנע נוני מוזס מלהתייחס לנושאים שעלו בחקירה, וכך יעשה גם בשלב זה".