במקביל להודעת היועץ המשפטי לממשלה על העמדתו לדין של רה"מ נתניהו בכפוף לשימוע, הודעה נוספת נמסרה הערב (חמישי) למעורבים נוספים בפרשות. מנדלבליט החליט לסגור את התיק בעניינם של שרה נתניהו ובנם יאיר, וכך גם התיקים בעניינם של ארנון מילצ'ן וח"כ איתן כבל. כתבי אישום בגין שוחד יוגשו נגד מו"ל "ידיעות אחרונות" ארנון נוני מוזס בתיק 2000 ונגד בני הזוג אלוביץ' בתיק 4000.
כתב החשדות המלא נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו
הפרקליטות הודיעה כי הוחלט לסגור את התיקים בעניינם של רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו ובנם יאיר נתניהו. על פי הודעת היועמ"ש, חומר החקירה שנאסף בעניינם בתיק 4000 אינו מצדיק העמדה לדין ולכן הוחלט לגנוז את תיקי החקירה נגדם. כמו כן, בעניינה של שרה נתניהו הוחלט גם לסגור את תיק החקירה בפרשה 4001, שם נחשדה כי רימתה את מבקר המדינה.
בעניינם של בני הזוג שאול ואיריס אלוביץ', בתיק 4000, מנדלבליט החליט על הגשת כתב אישום בכפוף לשימוע בעבירת מתן שוחד, שיבוש מהלכי משפט והדחה בחקירה כנגד שניהם. בנוסף, הוחלט להגיש כתב אישום בכפוף לשימוע נגד שאול אלוביץ' גם בעבירת הלבנת הון ובעבירת דיווח שגוי במטרה להטעות משקיע סביר, לפי חוק ניירות ערך.
מקורב נוסף לבני הזוג נתניהו, איש העסקים זאב רובינשטיין, יעמוד בפני הגשת כתב אישום בכפוף לשימוע בגין עבירה של סיוע למתן שוחד ומעורבותו בתיק 4000, תיק "וואלה-בזק".
בעניינו של ארנון מילצ'ן, בתיק 1000, היועמ"ש החליט לסגור את התיק ולא להאשימו במתן שוחד. "מצאתי כי חומר החקירה שנאסף בעניינו בתיק 1000 אינו מצדיק העמדתו לדין פלילי", נכתב בכתב החשדות ועל כן הוחלט לגנוז את תיק החקירה נגדו. בדומה לכך גם בעניינו של ח"כ איתן כבל ומעורבותו במה שהוגדר כ"עסקת נתניהו-מוזס" בתיק 2000, הוחלט לסגור את התיק מאותן הסיבות.
"החלטתי לקבל את המלצת משתתפי הדיונים כי אין תשתית ראייתית מספקת להוכחת רכיבי עבירת השוחד", נכתב לגבי עניינו של כבל. "בייחוד בשל היעדר אינדיקציה מספקת לכריכה בין פעולותיו בקשר להצעת 'חוק ישראל היום' לבין בקשתו לשיפור הסיקור, וכן בגין היעדר אינדיקציה לכך שמי מקבוצת 'ידיעת אחרונות' הניח בפניו הצעת שוחד".
נגד המוציא לאור של "ידיעות אחרונות", ארנון נוני מוזס, החליט מנדלבליט להגיש כתב אישום בגין עבירת הצעת שוחד במסגרת תיק 2000. "החלטתי לקבל את העמדה לפיה יש תשתית ראייתית להעמדה לדין של מוזס בעבירת הצעת שוחד. לפיכך אני שוקל להעמידו לדין בכפוף לשימוע, ויישלח לו כתב חשדות בעניין זה", נכתב.
עורכות הדין של ארנון מוזס, נוית נגב ואיריס ניב-סבאג, מסרו בתגובה: "נוני מוזס לא הציע שוחד לנתניהו. פרשנות זו לשיח שהתקיים ביניהם היא שגויה, ואינה תואמת את התמונה העובדתית והנורמטיבית, בוודאי במצב שאין טענת שוחד כלפי נתניהו. ראיה מלאה של המציאות ושל השיח המורכב שהתקיים בין השניים, כפי שנציג בפני היועץ המשפטי בשימוע, לא רק שאינה תומכת בפרשנות פלילית, אלא עומדת בסתירה לפרשנות כזאת".
"לנוני מוזס עומדות טענות משפטיות ועובדתיות חזקות, ואנו מאמינים שלאחר הליך השימוע התיק נגדו ייסגר, ויתברר כי הוא לא עבר עבירה פלילית. ככלל, יחסים בין תקשורת לאנשי ציבור, לרבות פוליטיקאים, הם אבן יסוד במדינה דמוקרטית. ניסיון לצבוע מערכת יחסים כזאת, מורכבת ומסובכת ככל שתהיה, בצבעים פליליים - הוא בעייתי ומסוכן. מאז שפרצה הפרשה, נמנע נוני מוזס מלהתייחס לנושאים שעלו בחקירה, וכך יעשה גם בשלב זה".
סנגורו של ארנון מילצ׳ן, עו"ד בן צור, ויועץ התקשורת רונן צור מסרו בתגובה: "החלטת היועץ המשפטי משקפת ומחזקת את עמדתו של מר מילצ׳ן מתחילת הדרך, ולפיה לא נפל רבב בהתנהלותו. לאורך התהליך השיב מר מילצ׳ן באופן מפורט לכל הסוגיות הרלוונטיות. אנו מברכים על כך שבתום הליך הבירור הארוך והיסודי אימצה הפרקליטות את עמדתו של מר מילצ׳ן".