המחלוקת בין הפרקליטות למשטרה: בפרקליטות המדינה הביעו הערב (רביעי) ביקורת חריפה על המשטרה בכל הנוגע לפרסום ההמלצות על חקירות ראש הממשלה נתניהו. "הם ניפחו את בלון ההמלצות עד הסוף, עכשיו כל נסיגה מזה תראה כהתרסקות", תיאר גורם בפרקליטות. בפרקליטות מעריכים כי לא לכל הנטען במסמך ההמלצות יש כיסוי ראייתי. במשטרה סבורים שהגשת כתב אישום נגד נתניהו יאפשר מתן הסדר מקל עם מילצ'ן - בכדי שיעיד נגד ראש הממשלה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
הפרקליטות והמשטרה ניסו, לאורך כל החקירה לייצר חזית אחידה, אך נראה שפעם נוספת פרצו חיכוכים בין שתי הרשויות. בניגוד להמלצת המשטרה, גורם בפרקליטות הבהיר: "התיק לא בשל להעברה, יידרשו השלמות חקירה". במשרד המשפטים החריפו את הביקורת: "במשטרה רשמו צ'ק שבפרקליטות יצטרכו לפרוע".
באשר לדרמה המשפטית שהתרחשה אמש סביב פרסום ההמלצות, טענו בפרקליטות כי "במשטרה ניסו לייצר ספין כאילו היועץ המשפטי מנדלבליט מעכב את הפרסום" . הגורם הוסיף: "הטירוף לפרסם את ההקלטות אתמול לא ברור לנו. במשטרה הכניסו את היועץ לסיטואציה לא אפשרית". עם זאת, במשרד המשפטים הבהירו כי לא יהיו "קיצורי דרך" והיועץ המשפטי מנדלבליט יכנס לתמונה רק אחרי שיועברו לו כל חוות הדעת של גורמי המקצוע בפרקליטות.
מנגד, במשטרה סבורים שבמידה ותיק 1000, תיק טובות ההנאה, יוביל לכדי הגשת כתב אישום נגד ראש הממשלה נתניהו, יושג הסדר מקל עם המיליארדר מילצ'ן - שיאפשר לו גם להעיד בבית המשפט.
גורם בכיר במשטרה טען היום בפני חדשות 2 כי ברמת הבקיאות והמעורבות של בכירי הפרקליטות והיועץ המשפטי לממשלה, הבדיקה בפרקליטות לא צריכה להימשך יותר מ-4 עד 5 חודשים.
אם יוחלט בסיומה של הבדיקה להגיש כתב אישום נגד ראש הממשלה, צריך להוסיף לכך עוד 3-4 חודשים, לצורך לימוד החומר לקראת שימוע.
בסך הכול, על פי אותו בכיר, הטיפול כולו בתיקים, אמור להסתיים בתוך כ-8 חודשים. לשם ההשוואה, בפרשת הולילנד, בה הוחלט להגיש כתבי אישום נגד 18 חשודים, הסתיים הטיפול בפרקליטות בתוך 7 חודשים.