אחרי שהוגשה לבג"ץ עתירה המבקשת לדחות את פרסום ההמלצות בתיקי נתניהו, הגישה היום (שני) פרקליטות המדינה את תשובתה. בפרקליטות ביקשו לדחות את העתירה והפצירו בבג"ץ "לתת את הכרעתו בהקדם האפשרי".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בתשובה שהגישה פרקליטות המדינה לבג"ץ, נכתב כי "דין העתירה להידחות על הסף בהעדר עילה להתערבות בית המשפט". עוד נכתב: "המשטרה פועלת בהתאם לסמכותה בדין ועל פי הנחיות היועץ המשפטי לממשלה". בהמשך הפצירה הפרקליטות בבג"ץ לא לעכב את העברת ההמלצות בתיקי נתניהו, ולתת את הכרעתו "בהקדם האפשרי".
אתמול הנחה היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט את המשטרה לעכב את הגשת ההמלצות בחקירות נתניהו, בעקבות עתירה שהוגשה לבג"ץ. עתה, לאחר שהגישה המדינה את תשובתה, נוכל לדעת מתי מתכוון בג"ץ לדון בעניין.
מטעמו של ראש הממשלה נמסר בתגובה: "איננו מכירים את העתירה הזאת, שמסתבר שהוגשה לפני זמן רב. כמובן שהיא לא מטעמנו ואינה בידיעתנו. ממילא איננו מייחסים חשיבות להמלצות שכולם מבינים היום מה ערכן".
העתירה של עו"ד פוקס נגד השר לביטחון הפנים גלעד ארדן, המפכ"ל רוני אלשיך, המשטרה, ראש הממשלה והיועץ המשפטי לממשלה, הוגשה כבר בחודש ינואר. פוקס מבקש למנוע מהמשטרה לצרף את המלצותיה או חוות דעתה בכל הקשור לתיקי 1000 ו-2000, שבכוונתה להעביר בקרוב לפרקליטות.
פוקס הגיש ב-2007 עתירה לפטר את ראש הממשלה אהוד אולמרט בעקבות מסקנות דוח ועדת וינוגרד בנוגע למלחמת לבנון השנייה. פוקס טען אז כי "ראש הממשלה נאחז בקרנות המזבח והציבור כולו נתון כבן ערובה".
ההמלצות הצפויות - תשתית ראייתית לעבירת שוחד בתיק 1000
ב-2008 פוקס, שהתמודד על תפקיד נציג יש"ע בליכוד, פנה ליועץ המשפטי לממשלה מני מזוז בדרישה שיורה לאולמרט "להימנע מקבלת החלטות מדיניות מרחיקות לכת בעוד חרב העמדתו לדין מרחפת מעל צווארו ופוגמת בשיקול דעתו". לעתירה צורפה בקשה נוספת להוצאת צו ביניים שלא לנקוט בשלב הזה בשום פעולה שמעקרת את הבקשה מתוכן. ב-4 בינואר קבע בג"ץ כי על המדינה להשיב לעתירה עד ה-15 בפברואר.
ביום חמישי האחרון פורסם במהדורה המרכזית כי המשטרה צפויה לומר כי קיימת תשתית ראייתית להגשת כתב אישום נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו בעבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים בתיק המתנות (1000). ההחלטה התקבלה בתום הדיון המכריע שהתקיים במשרדי להב 433 בראשות המפכ"ל רוני אלשיך והחוקרים הבכירים.
בפרשת המו"מ עם מו"ל ידיעות אחרונות, נוני מוזס, (תיק 2000) המשטרה ככל הנראה תעביר את ההחלטה לפרקליטות ולא תעביר את ממצאי החקירה עם מסקנות מפורטות. זאת משום שמדובר בתיק מובהק שיוכרע על פי פרשנות משפטית.