הדוגמנית אליה קדוש, שהורשעה בשורת מעשי תקיפה בבתי חולים במרכז, תרצה חמישה חודשי עבודות שירות - כך אישר היום (ראשון) בית המשפט. קדוש הורשעה לאחר שחתמה על הסדר טיעון והתביעה ביקשה לא להטיל עליה עונש מאסר. בן זוגה דודו אמויאל נשלח ל-25 חודשי מאסר לאחר שהורשע בתקיפת באירוע תקיפת המאבטחים בבית החולים איכילוב בחודש ספטמבר אשתקד
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
קדוש הורשעה באיומים, תקיפת שוטר, תקיפה, והפרת הוראה חוקית: היא הודתה כי הייתה מעורבת בתקיפה באיכילוב, בתקיפת נהג מונית שהסיע אותה לבית החולים וולפסון באוקטובר 2017 ובתקיפת שוטר בבית החולים אברבאנל באותו החודש.
השופט צבי גורפינקל מבית המשפט המחוזי בתל אביב בנסיבות חייה של קדוש, ובעיקר במחלה הנוירולוגית - מחלת סוסק - שפוגעת בראייה ובשמיעה וגורמת לכאבי ראש עזים. בשל המחלה קדוש לא גויסה לצבא ונקבעה לה קצבת נכות. עוד ציין השופט כי אמה של קדוש חלתה בסרטן, אביה מכור לסמים וקדוש עצמה הסתבכה עם החוק ב-2013 והורשעה בבית משפט לנוער בעבירות של תקיפה וגרימת חבלה ממשית.
"בנסיבות רגילות הייתה נשלחת למאסר"
שירות המבחן המליץ לגזור עליה פיקוח, מאסר בעבודות שירות ומאסר על תנאי. בהסדר הטיעון התביעה הגיעה להסדר טיעון על מאסר בעבודות שירות, מאסר על תנאי וחיוב בפיצוי המתלוננים. השופט גורפינקל התחשב במסמכים הרפואיים שמעידים על המחלה שהשפיעה על מצבה של קדוש וגרמה לה להתקפי זעם ולתקיפה פיזית של אנשים: "לא ניתן להתעלם מהנסיבות שהביאו אותה לביצוע המעשים. יש לראות בעניינה כמקרה נדיר שאינו יכול להצביע על הכלל ואין בו כדי להקל ראש בחומרה שיש להתייחס לתוקפי אנשי הרפואה".
השופט הדגיש את הצורך בעונשים חמורים לתוקפי עובדי בתי החולים, אך ציין את מצבה הייחודי של קדוש. "איך צורך להרבות במילים על חומרת המעשים המתוארים בכתב האישום. התופעה של אלימות כלפי אנשי צוות רפואי ומאבטחים הפכה לתופעה נפוצה. חובה על בית המשפט להגן על אנשי צוות רפואי באמצעות הטלת עונשים חמורים שיהיה בהם מצד אחד לשמש הרתעה למי שתוקף איש סגל רפואי ומצד שני לשמש מגן לאנשי הצוות. לפיכך נגזרו עונשי מאסר לתקופות ממושכות על אלה שתקפו בפועל - 17-25 חודשי מאסר".
"בהיותה יוזמת האירוע היה נגזר דינה, בנסיבות רגילות, למאסר בפועל לתקופה לא קצרה", הוסיף. "יחד עם זאת לא אוכל להתעלם מגילה הצעיר של הנאשמת ובעיקר בנסיבות הרפואיות שהביאו אותה להתפרצויות הזעם ולאלימות כלפי המתלוננים". מכיוון שקדוש כבר הייתה במעצר למשך 47 יום, התחשב השופט וגזר עליה 5 חודשי מאסר בפועל שירוצו בעבודות שירות. כמו כן נגזרו עליה 7 חודשי מאסר על תנאי למשך שלוש שנים והיא תוצב תחת פיקוח של שירות המבחן למשך שנה.
ב- 28 בספטמבר הגיעה אליה קדוש סמוך לשעה 1:00 בלילה מלווה ברוסלן מיסייב לביה"ח איכילוב לצורך קבלת טיפול רפואי. במהלך שהותה שם החלה לגדף את הצוות הרפואי בטענה שאינה מקבלת טיפול ראוי. כשאחד המאבטחים הרחיק אותה פנתה קדוש אל מיסייב ואמרה לו: "למה אתה לא מחזיר לו? אם בעלי היה פה הוא היה מפרק אותם". בנוסף אמרה לצוות במקום: "חכו מה יהיה לכם כשבעלי יגיע לפה".
מעט לפני השעה שלוש בלילה חזר מיסייב לביה"ח מלווה במור ביטון, חנן אלפסי, אברהם יוספוב ודוד אמויאל. החמישה נכנסו לחדר המיון והחלו לתקוף את המאבטח במקום באגרופים ובעיטות. מאבטח אחר שהגיע לסייע הותקף אף הוא. כתוצאה מכך נגרמו למאבטחים חבלות חמורות והם נזקקו לטיפול רפואי.
השוטרים שהוזעקו לזירה רצו לעכב את אליה קדוש בחשד לקשר עם הנאשמים האחרים. היא התנגדה ותקפה השוטרים עד שנאזקה ברגליה. בנוסף היא הואשמה בכך שבתחילת חודש אוקטובר היא הפרה את מעצר הבית בו הייתה נתונה ותקפה נהג מונית שדרש ממנה לשלם לו עבור הנסיעה בבית החולים וולפסון. עשרה ימים לאחר מכן תקפה קדוש שוטר בבית החולים אברבנאל - גם בתקיפה הזו הורשעה קדוש.