סברין זבידאת מסכנין הורשעה היום (שלישי) בהצטרפות לדאע"ש עם בעלה וילדיה, ונדונה לכארבע שנות מאסר בפועל. בית המשפט המחוזי בחיפה קיבל את כתב האישום החמור שהוגש נגדה באוקטובר 2016, בעוד שמשפטו של בעלה וויאסם עדיין מתנהל. הפרשה נחשפה לראשונה ב-2015 בחדשות 2.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בני הזוג מסכנין הצטרפו לדאע"ש יחד עם שלושת ילדיהם. הבעל וויסאם לחם בשורות ארגון הטרור במוסול שבעירק, בעוד אשתו סברין עבדה בבית חולים בעיר. הילדים, שהתחנכו בבית ספר מקומי, היו אז בני 3, 6 ו-8. לבסוף אביה של זבידאת נסע לטורקיה והצליח להחזיר את המשפחה.
לצד עונש המאסר, הוטל קנס כספי על זבידאת בגובה 8,000 שקלים. "הנאשמת הזדהתה עם ארגון מחבלים", אמר השופט אברהם אליקים בעת מתן גזר הדין."בהתחשב באופיין של העבירות והסיכון המשמעותי לביטחון המדינה הקיים בהצטרפות אזרחי ותושבי ישראל לארגוני טרור בחו"ל, לטעמי יש צורך במקרה זה בהרתעת הרבים מפני ביצוע עבירות מסוג העבירות שביצעה זבידאת, וכי יש סיכוי של ממש שהחמרה בעונשה תביא להרתעת הרבים וניתן לכך ביטוי בעת קביעת העונש הכולל".
בני הזוג הואשמו במגע עם סוכן חוץ, יציאה מהארץ שלא כדין, חברות בהתאחדות בלתי מותרת, אימונים צבאיים אסורים וביצוע עבודה ומתן שירות בשביל התאחדות בלתי מותרת. בחקירתם הודו בני הזוג במיוחס להם.
משפטו של הבעל וויסאם עדיין מתנהל ולכן דינו לא נגזר היום. "החלטתי לחזור לישראל על דעת עצמי אבל זה לא אומר שאני מתחרט על מה שעשיתי", אמר לחדשות 2 Online באחד הדיונים בבית המשפט.
במהלך הדיונים במשפט, קבע השופט אברהם אליקים לפני כארבעה חודשים כי סברין לא תוכל יותר להופיע בדיוני בית המשפט עם הלבוש האסלאמי המסורתי ("נקאב") ותאלץ להופיע בפנים גלויות.
"מובהר לנאשמת כי הדיון באולם יהיה בפנים גלויות", כתב אז השופט אליקים בהחלטתו. "מאחר והיום לא קוים דיון כלשהו, לא עמדתי על כך שהיא תסתיר את כיסוי הפנים, אך אני מדגיש כי הדיון הבא וכל דיון אחר יהיו כשפניה גלויות".
"ניסו להצטרף לארגון בסוריה"
ביוני 2015 נחשף בחדשות 2 Online שחמשת בני המשפחה נסעו לרומניה כדי להשתתף בטקס סיום לימודי הרפואה של אחיה של האישה. מחקירתם עלה כי תכננו מבעוד מועד להמשיך מרומניה לטורקיה ומשם לחצות את הגבול ולהצטרף לשורות המדינה האסלאמית בסוריה.
מחקירת בני הזוג עלה כי בני המשפחה התגוררו בצפיפות רבה, בבתים ללא בית וחשמל ובתנאי תברואה ירודים. בתחילת השנה חוו בני המשפחה הפצצה כבדה על מוסול שהביאה להרס כבד ולנפגעים רבים באזור שבו התגוררו. לפני ארבעה חודשים, בעקבות המצב הקשה במוסול, החליטו בני הזוג לחזור לישראל.
בעקבות החלטתם פנו השניים לקרובי משפחה, שנדרשו לשלם אלפי דולרים למבריחי גבול. הם ניסו לחצות את הגבול לטורקיה עם ילדיהם 10 פעמים. הניסיונות הללו כללו הליכה בשטח הררי, בתנאי מזג אוויר קשים וללא מים ומזון. בשב"כ אומרים כי במהלך הניסיונות הללו אף סוממה אחת מהבנות כדי שלא תסגיר את מיקומם. במקרים אחרים נפתחה לעברם אש מחיילי צבא טורקיה ומלוחמי דאע"ש.