לאחר הגשת כתב האישום, הפרקליטות דורשת לקיים דיון דחוף בבית המשפט כדי להדיח את ראש עיריית אשקלון איתמר שמעוני כבר עכשיו מתפקידו. עם זאת, שמעוני יילחם להישאר בתפקיד. פרקליטיו ומקורביו של שמעוני מבהירים שהוא ייאבק על כסאו ותפקידו ולא מתכוון להשעות את עצמו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לצד כתב האישום הגישה פרקליטות מחוז ת"א (מיסוי וכלכלה) בקשה לאסור את המשך עיסוקו של איתמר שמעוני כראש עיריית אשקלון וכן בקשה להטלת ערבויות והטלת עיכוב יציאה מן הארץ על כל הנאשמים. בבקשה נאמר כי "המשך עיסוקו של ראש העיר, בתוך העירייה, כשמתוקף תפקידו הוא נמצא כל העת בסביבתם של עובדי העירייה ומנהליה הבכירים העתידים להעיד כנגדו, כשענייניהם העסקיים של נותני השוחד נידונים כל העת בעירייה, מעלה חשש אינהרנטי להישנות עבירות דומות".
כפי שפורסם אתמול בחדשות 2, הפרקליטות הגישה הבוקר (שלישי) לבית המשפט המחוזי בתל אביב כתב אישום נגד ראש עיריית אשקלון איתמר שמעוני. זאת לאחר שפרקליט המדינה שי ניצן לא השתכנע מטיעוניו של שמעוני והוא החליט להעמידו לדין.
יחד עם שמעוני הואשמו הבוקר גם אחיו עופר שמעוני ואנשי העסקים יואל דוידי, משה פונטה ועו"ד שרון מילר. הם הואשמו בעבירות של שוחד, מרמה, הפרת אמונים והלבנת הון, כל אחד על פי חלקו.
על פי כתב האישום קיבל שמעוני, שוחד בסך 466 אלף שקלים, וסכום נוסף של 575 אלף שקלים בשל היותו ראש העיר, רובו ממקורות שאינם ידועים ובדרך נסתרת מעיני הציבור, מבלי שבירר את מקור הכספים.
על פי כתב האישום, במהלך שנת 2014 קיבל שמעוני מכתבי דרישה משתי נשים, שהעלו טענות לפגיעה מינית מצדו. לאחר משא ומתן, חתם איתמר שמעוני במועדים שונים על שני הסכמי פיצוי עם אותן נשים, שבמסגרתם נדרש לשלם להן למעלה ממיליון שקלים. שמעוני פנה לאחיו עופר ולנאשם משה פונטה, שהיה יד ימינו, איש סודו ואמונו של ראש העיר, וביקש שיסייעו לו בגיוס הכספים כדי להיחלץ ממצוקתו. פונטה ועופר נענו לבקשתו של שמעוני ופעלו, בידיעתו, לגיוס הכספים ממקורות שונים, ביניהם מיזמים וקבלנים שונים הפועלים בעיר באשקלון, שנתנו את הכספים עבור שמעוני ובקשר עם תפקידו הציבורי כראש העיר.
בשני האישומים הראשונים מתואר כיצד קיבל איתמר שמעוני שוחד בסך 466 אלף שקל מאנשי העסקים יואל דוידי וגבי מגנזי, שפעלו בין היתר בתחום הנדל"ן, על מנת להטות את ראש העיר למשוא פנים בעבורם. המתת מדוידי הוסוותה, בין היתר, באמצעות הסכם שיווק וחשבוניות מס כוזבים. בתמורה, פעל ראש העיר שמעוני, בעצמו ובאמצעות אחרים, לטובת קבלת החלטות המיטיבות עם דוידי ומגנזי.
המשטרה ביקשה להעמיד לדין גם על סעיף עבירות המין
עבירות המין שהוזכרו במהלך חקירתו של שמעוני נדרשות בהשלמת חקירה, והן יתווספו בהמשך לכתב האישום רק במידת הצורך. בפרקליטות לא קיבלו את המלצת המשטרה להאשים את שמעוני בעבירה של בעילה אסורה בהסכמה, והאישומים שהוצגו נגעו רק לעבירות הכלכליות שביצע לכאורה על מנת לשלם "דמי שתיקה" למתלוננות בעוד סעיף עבירות המין נמחק.
התיק נגד שמעוני נחקר על ידי יחידת להב 433 של משטרת ישראל בליווי פרקליטות מחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה), הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור ורשות המסים. במשטרה שבו והדגישו כי התגבשה תשתית ראייתית נגד שמעוני לשני מקרים של בעילה אסורה בהסכמה, לקיחת שוחד, מרמה, הפרת אמונים, שיבוש חקירה ואיסור הלבנת הון.