חמישה חודשים אחרי הרצח המזעזע של שלושת בני משפחת דוואבשה בכפר דומא, הוגש כתב אישום נגד עמירם בן אוליאל, הנאשם המרכזי בהצתת בית המשפחה - כך הותר הבוקר (ראשון) לפרסום. במסגרת הפרשה מואשם גם קטין בן 17.5, ששמו אסור עדיין בפרסום, שסייע לאוליאל בתכנון הרצח. כתב האישום מתאר את השתלשלות הפרשה - מהתכנון של אוליאל לבצע את הרצח ועד הוצאתו לפועל של הפיגוע, שבוצע כנקמה על רציחתו של מלאכי רוזנפלד ז"ל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי כתב האישום, שהוגש לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד, בן אוליאל תכנן וביצע את רצח בני המשפחה בדומא - הפעוט עלי בן השנה, האב סעד והאם ריהאם. אוליאל שחזר את המעשה והודה בחקירתו כי השליך שני בקבוקי תבערה לעבר בית המשפחה בלילה שבין חמישי לשישי ב-31.7.15.
מכתב האישום עולה כי במהלך חודש יולי האחרון קשרו בן אוליאל והקטין קשר לבצע פיגוע נגד ערבים כנקמה על רצח מלאכי רוזנפלד ז"ל. השניים נפגשו במאחז גאולת ציון ושוחחו על האפשרות לבצע פיגוע נקמה.
הם תצפתו על מספר כפרים בהם הכפר דומא, ושוחחו על מטרות אפשריות לביצוע הפיגוע ועל האפשרות להצית בתים בכפרים אלה. בן אוליאל והקטין סיכמו לבצע פיגוע בדומא ובמידת האפשר לבצע פיגוע נוסף בכפר מג'דל. כוונת הנאשמים הייתה לגרום למותם של האנשים המתגוררים בבתים - כך לפי כתב האישום.
ב-30 ביולי נקבע שבן אוליאל יביא עמו את האמצעים הדרושים לביצוע הפיגוע. בן אוליאל הכין מראש שני בקבוקים מלאים בנוזל דליק, סמרטוטים, מצית, קופסאת גפרורים, כפפות ותרסיס צבע שחור והכניס אותם לתיק שהושאר על ידו סמוך לביתו.
סמוך ל-23:00, יצא בן אוליאל לבוש בשחורים מביתו במאחז גאולת ציון, לקח את התיק והאמצעים והלך למערה במאחז יישוב הדעת, שם תכנן לפגוש את הקטין. מסיבה שאינה ברורה השניים לא נפגשו, ובן אוליאל החליט לצאת לכיוון הכפר דומא לבדו.
עם הגעתו לכפר הסתיר בן אוליאל את פניו באמצעות חולצתו, עטה כפפות והצית את בית משפחת מאמון שהיה ריק מאדם וריסס על קירותיו כתובות נאצה. בהמשך פנה לבית משפחת דוואבשה כשבידו בקבוק תבערה והמשיך לחלון חדר השינה בו ישנו באותה עת בני המשפחה.
בכתב האישום נכתב כי בן אוליאל הסית את הרשת והדליק את הבקבוק מתוך כוונה להמית את יושבי הבית. החלון היה מסורג לכן בקבוק התבערה התנפץ על הסוגרים וגרם להתלקחות הבית כולו. לאחר מכן בן אוליאל נמלט מהמקום בריצה. האש אחזה בכל ארבעת בני המשפחה. ההורים סעד וריהאם ברחו מהבית. הילד אחמד בן ה-4 הצליח להגיע לפתחו והתינוק עלי נותר בתוך הבית שעלה באש.
שכנים שהגיעו למקום פינו את אחמד, ריהאם וסעד לטיפול רפואי במצב קשה. בשל האש לא היה ניתן להוציא את עלי מהבית עד שהגיעו כוחות הכיבוי במקום. התינוק מת במקום.
ב-8 באוגוסט מת האב סעד מפצעיו בבית החולים סורוקה. חודש לאחר מכן מתה גם האם ריהאם בבית החולים שיבא תל השומר. הבן אחמד אושפז אף הוא בשיבא במצב קשה מאוד, ועובר בימים אלה תהליך שיקום ומצבו משתפר.
עמירם בן אוליאל, בן 21 נשוי עם ילדה, עבר לירושלים מהמאחז גאולת ציון כשבועיים לאחר הרצח. בני הזוג התחרדו בחודשים האחרונים. בן אוליאל נחקר בעבר על אירועי אלימות נוספים וכיכב בעיקר בפינוי המאחז רמת מגרון.
כתב אישום נוסף בפרשה נגד קטין בן 17.5
אביו, הרב ראובן בן אוליאל, משמש כרב היישוב כרמי צור בדרום גוש עציון שמצפון לחברון. מכריהם מציינים כי מדובר במשפחה נורמטיבית לחלוטין של אנשי חינוך. אביו של בן אוליאל מוגדר אדם מוערך בהתיישבות ונחשב לממלכתי ולא קיצוני.
סנגורו של בן אוליאל, עו"ד איתמר בן גביר, מתח ביקורת חריפה על ההחלטה להאשים את מרשו ואמר: "כתב האישום אינו סוף פסוק אלא פתיחתה של תיבת פנדורה שהשב"כ פותח. מציע לשב"כ לא למהר לחגוג - פרשות קו 300, תיק עמוס ברנס ואפילו הבר נוער מלמדות שיש מקרים שהמערכת עושה הכל כדי להוכיח שפענחה פשע גם במחיר של הפללת חפים מפשע".
בן גביר הדגיש כי "מרשיי חפים מפשע. מרשי עמירם בן אוליאל לא מסר הודאה במשטרה!!!! ורק כתוצאה מעינויים נשבר בחקירת שב"כ, אם השב"כ טוען שאין עינויים יתכבד וימסור לנו את כל קלטות מרתפי השב"כ".
במקביל, הוגשו בבית המשפט כתבי אישום בפרשה נוספת הנוגעת לטרור יהודי. בשב"כ מדברים על כך שבשבועיים האחרונים גורמים שבעבר הביעו תמיכה בפעילי הימין הקיצוני מדברים כעת אחרת ושעכשיו מבינים למה היתה התעקשות להוריד את המאחזים האלה, שבהם פעלה תשתית הטרור הזאת שמכונה התארגנות הגבעונים.