היום (חמישי) הגישה רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו ערעור על פסק הדין שניתן בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים לפני כשבועיים, האומר כי יש לפצות את מני נפתלי. תגובתו של נפתלי לערעור לא איחרה לבוא ומעורכת דינו נמסר היום כי לדעתם, לגברת נתניהו אין כל זכות לערער על פסק הדין מאחר שלא היא הייתה הנתבעת בתיק.
לעדכונים נוספים ולהעברת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
"אומנם בית הדין קבע קביעות קשות לגבי ההתנהגות שלה כלפי עובדים במעון ראש הממשלה, ולגבי האמינות שלה כעדה, אבל זכויותיה לא נפגעו", מסרה עו״ד נאוה פינצ׳וק אלכסנדר המייצגת את נפתלי. "לפני פסק הדין לא הייתה לה זכות להתנכל לעובדים במעון ראש הממשלה וגם אחרי פסק הדין אין לה זכות לכך".
בהתאם להבטחותיה, הגישה נתניהו את הערעור נכתב כי "בית הדין לא איפשר למערערת להגן על עצמה וגרם לעיוות דין". בתגובה, מסרה עורכת דינו של נפתלי כי "איש לא שלל מגברת נתניהו להביא עדים להעיד לטובתה, ההיפך הוא הנכון: היא יכלה להביא כל עד כדי לתמוך בגרסה שלה ובפועל העידו עזרא סיידוף, רן ישי, אמנון זכאי ועופרה שמעוני בתמיכה לגרסתה".
עוד אמרה עורכת הדין כי "שרה נשאלה במפורש מדוע לא הביאה את ראש הממשלה להעיד בתמיכה לגרסה שלה, למרות שהיה נוכח במספר אירועים שתוארו בתביעה. על כך היא השיבה שהוא עסוק מדי״.
170 אלף שקלים פיצוי למני נפתלי
בערעור שהוגש היום צוין כי נתניהו לא הייתה צד לתביעה אלא עדה שזומנה על ידי בית הדין להעיד בתצהיר. בשל עובדה זו, לדברי פרקליטי משפחת נתניהו לא התאפשר לרעיית ראש הממשלה להביא עדים, חיזוקים או ראיות שיתמכו בדבריה. "למרות זאת, קבע בית הדין שהיא כשלה באי הבאת חיזוקים לעדותה, זאת תוך שבית הדין עצמו הוא שמנע ממנה לחזק את ראיותיה", נכתב בערעור.
עוד נטען בערעור כי "בית הדין טעה כשלא נתן כל משקל ראייתי ל-20 מכתבי עובדים שתומכים בעמדת המערערת. עמדת בית הדין כי היה על רעיית ראש הממשלה להביאם לעדות תמוהה, שהרי היא לא היתה צד לדיון אלא עדה מכוח צו שיפוטי, ולא היה בכוחה לזמנם לעדות. אילו סבר בית הדין שיש לזמנם לעדות, היה עליו לצוות עליהם להתייצב לעדות, כפי שציווה על נתניהו להתייצב ולהעיד, מה גם שהוא דחה בקשה שהגיש התובע לזמנם לעדות".
בית הדין לעבודה קיבל את תביעתו של מני נפתלי, שטען לתנאי העסקה פוגעניים בשל יחסה של שרה נתניהו, וקבע כי הוא יקבל 170 אלף שקלים, כולל הוצאות משפט. "העובדים נדרשו לעבוד שעות רבות וחריגות", הסביר בית הדין. "בשל כך תחלופת העובדים במעון ראש הממשלה הייתה גבוהה וגרמה למחסור כרוני בכוח אדם".
בית המשפט קיבל את טענת המדינה לפיה מעון ראש הממשלה הינו "סביבת עבודה ייחודית השונה מסביבת העבודה המקובלת במגזר הציבורי. ואולם עובדה זו אינה מצדיקה העסקה פוגענית שבה עובדים חסרי אונים נאלצים לעבוד שעות רבות מאוד, תוך שהם חשופים לדרישות מוגזמות להעלבות ולהתפרצויות זעם".