כשבועיים אחרי הניצחון של אב הבית לשעבר מני נפתלי בבית הדין לעבודה, ובהתאם להבטחות, אשת ראש הממשלה שרה נתניהו ערערה על פסק הדין שניתן בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים. "בית הדין לא איפשר למערערת להגן על עצמה וגרם לעיוות דין", נכתב בערעור שהוגש לבית הדין הארצי לעבודה.
לעדכונים נוספים ולהעברת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
בערעור צוין כי נתניהו לא היתה צד לתביעה אלא עדה שזומנה על ידי בית הדין להעיד בתצהיר. בשל עובדה זו, לדברי פרקליטי משפחת נתניהו לא התאפשר לרעיית ראש הממשלה להביא עדים, חיזוקים או ריאיות שיתמכו בדבריה. "למרות זאת, קבע בית הדין שהיא כשלה באי הבאת חיזוקים לעדותה, זאת תוך שבית הדין עצמו הוא שמנע ממנה לחזק את ראיותיה", נכתב בערעור.
פרקליטיה של נתניהו אף שבו על הטענות נגד מני נפתלי וטענו כי דבריו נגדה אינם נכונים. "בסיכומו של דבר, בית הדין לא איפשר למערערת להגן על עצמה וגרם לעיוות דין, בכך שהתעלם מעדויות חותכות ומפורשות לטובתה וקיבל את עדויות התובע למרות הראיות המפורשות שהעידו שהוא משקר, באופן שזכויותיה של המערערת נפגעו פגיעה קשה ביותר".
עוד נטען בערעור כי "בית הדין טעה כשלא נתן כל משקל ראייתי ל-20 מכתבי עובדים שתומכים בעמדת המערערת. עמדת בית הדין כי היה על רעיית ראש הממשלה להביאם לעדות תמוהה, שהרי היא לא היתה צד לדיון אלא עדה מכוח צו שיפוטי, ולא היה בכוחה לזמנם לעדות. אילו סבר בית הדין שיש לזמנם לעדות, היה עליו לצוות עליהם להתייצב לעדות, כפי שציווה על נתניהו להתייצב ולהעיד, מה גם שהוא דחה בקשה שהגיש התובע לזמנם לעדות".
פרקליטי נתניהו טענו כי בית הדין התעלם מהמסקנה הראייתית המתחייבת מהעובדה שהן נפתלי והן חברו גיא אליהו, שתבע אף הוא את המדינה על העסקה פוגענית כביכול, הביעו את רצונם להמשיך לעבוד במעון למרות שלטענתם הועסקו באופן פוגעני. "איך אפשר להסביר רצון זה עם העסקה פוגענית?", תהו.
בהמשך הערעור, חזרו הפרקליטים על על טענותיהם לפיהם נפתלי ביצע עבירות פליליות בתקופת העסקתו במעון. "יודגש כי לא רק שהוגשה כנגד התובע תלונה למשטרה בגין הטרדה מינית ומעשים מגונים על ידי עובדת המעון, אלא שגם פורסם שהתובע ביצע הטרדה מינית נוספת של עובדת מעון אחרת", ציינו. "כמו כן, קיימות עדויות המעידות על אופיו האלים והפרובוקטיבי של התובע, ובכלל זה ניצול תפקידו כאב בית במעון לצורך קבלת הטבות, התנהגות אלימה כלפי תושבת עירו וניסיון סחיטה באיומים".
170 אלף שקל פיצויים לנפתלי
בית הדין לעבודה קיבל את תביעתו של מני נפתלי, שטען לתנאי העסקה פוגעניים בשל יחסה של שרה נתניהו, וקבע כי הוא יקבל 170 אלף שקלים, כולל הוצאות משפט. "העובדים נדרשו לעבוד שעות רבות וחריגות", הסביר בית הדין. "בשל כך תחלופת העובדים במעון ראש הממשלה הייתה גבוהה וגרמה למחסור כרוני בכוח אדם".
בית המשפט קיבל את טענת המדינה לפיה מעון ראש הממשלה הינו "סביבת עבודה ייחודית השונה מסביבת העבודה המקובלת במגזר הציבורי. ואולם עובדה זו אינה מצדיקה העסקה פוגענית שבה עובדים חסרי אונים נאלצים לעבוד שעות רבות מאוד, תוך שהם חשופים לדרישות מוגזמות להעלבות ולהתפרצויות זעם".
"דווקא מעון ראש הממשלה, על כל המורכבות שלו, אמור לשמש מופת ודגל לשמירה קפדנית על זכויותיהם של העובדים בו ועל קיומה של סביבת עבודה ששוררים בה יחסים של כבוד והערכה לעובדים, או לפחות יחסי עבודה המתאפיינים באדיבות ובענייניות", הוסיף בית הדין. "לדאבוננו הרב, זו לא התמונה המצטיירת בתיק זה".