פרקליטות מחוז מרכז הגישה היום (חמישי) לבית המשפט המחוזי מרכז עתירה נגד החלטת ועדת השחרורים לשחרר על תנאי את אתי אלון ממאסר ביום ראשון הקרוב.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
על פי העתירה, המדינה מתנגדת לשחרורה המוקדם ממספר סיבות, ביניהן העובדה שכספי הבנק למסחר מימנו, הניעו והעצימו ארגוני פשיעה ואף שימשו לביצוע עבירות רבות נוספות על ידי ארגוני פשיעה. למרות חלוף השנים, כספי הבנק למסחר עדיין ממשיכים להניע ארגוני פשיעה וסכסוכים, ועד היום לא נחשפה התמונה המלאה של נתיבי הכספים.
בנוסף מתנגדת המדינה לשחרורה המוקדם של אלון מכיוון שבהליך הפלילי נקבע כי עליה לשלם קנס בגובה של חמישה מיליון שקלים. במהלך כתיבת העתירה התברר לפרקליטות כי אלון ביקשה כבר ב-2007 להכריז עליה כפושטת רגל, ואף ניתן צו המכריז עליה ככזו. "נתון זה לא הוזכר בטיעוניה של אלון בפני ועדת השחרורים ולא בכדי", טענו היום בפרקליטות. "האסירה הייתה חייבת ליידע את הוועדה על צו הכינוס שנפתח שנים קודם וחשיפת נתון זה היה מחייב את הוועדה ליתן משקל גבוה יותר לאי תשלום מלוא הקנס בעתיד".
בפרקליטות המדינה הוסיפו כי אי תשלום מלוא הקנס בפועל מהווה למעשה אי ריצוי העונש ואי החזרת החוב לחברה. "מעבר לכך התנהלות זו של האסירה מהווה דוגמא נוספת ליכולתה לנהוג באופן מניפולטיבי וליצור מצג שווא כאילו בכוונתה לשלם את מלוא תשלום הקנס", אמרו בפרקליטות.
ביום ראשון האחרון הודיעה ועדת השחרורים שליד שירות בתי הסוהר כי אלון תשוחרר טרם ריצוי עונשה. ההחלטה התקבלה לאחר שהוועדה דנה בבקשתה של האסירה שהורשעה במעילת כרבע מיליארד שקלים מהבנק למסחר ונידונה ל-17 שנות מאסר.
אלון ריצתה כבר 12 שנים מעונשה לאחר שנכלאה בשנת 2002. שחרורה המתוכנן בשבוע הבא צפוי להתעכב עד לאחר שבית המשפט ידון בעתירה שהגישה המדינה נגד ההחלטה לשחררה.