פרשת שינוי הפרוטוקולים: צחי ברוורמן, ראש הסגל בלשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו, נחקר היום (חמישי) באזהרה במשרדי להב 433. החקירה עסקה רובה ככולה בחשד להפרת אמונים ולשינוי הפרוטוקולים מתחילת המלחמה. 

על פי החשד, ברוורמן ניסה "לשפץ" את המסמכים שעוסקים בדיונים שהתקיימו ב-7 באוקטובר, ביקש לשנות את השעה שבה קיבל רה"מ את השיחה ב-7.10, ואף ביקש פרוטוקולים מימי ממשלת המעבר. האירוע עצמו התחיל בימים האחרונים של האלוף אבי גיל כמזכיר הצבאי של רה"מ נתניהו. המזכיר הצבאי גיל פנה ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה וסיפר לה על שלושה מקרים שלטענתו צריכים להיבדק.

  1. לדבריו של האלוף גיל, הוא שמע כי ברוורמן ביקש מגורמים שונים במחלקה האחראית על תיעוד הישיבות ושיחות הטלפון, תמלול של דיונים ביטחוניים רגישים. הוא ביקש פרוטוקולים של דיונים מתקפת ממשלת בנט-לפיד ודיונים מתקופת כהונתו של נתניהו שקדמה לממשלת השינוי וגם לממשלה הנוכחית. ברוורמן קיבל לידיו את החומרים הרגישים אבל לא העביר אותם הלאה לנתניהו או לגורמים אחרים בלשכה.
    זמן קצר לאחר מכן קיבלה היועצת המשפטית לממשלה דיווח על כך והיא הוציאה מכתב ופירטה בו למי מותר להחזיק בחומרים הרגישים ולמי אסור. כשראש הסגל קיבל את המכתב הוא החזיר את החומרים, ככל הנראה בלי להעביר אותם לגורמים נוספים.
  2. דיווח נוסף שהעביר אבי גיל ליועמ"שית הוא על כך שברוורמן פנה לקצרנית וביקש ממנה לתקן פרט מידע בפרוטוקול מדיון שנערך בבוקר מתקפת חמאס ב-7 באוקטובר. לדבריו, ראש הסגל פנה אליה ואמר לה כי היא כתבה שראש הממשלה קיבל את הדיווח הראשון על המתקפה בשעה 6:40 וכי הדבר לא נכון והדיווח התקבל בשעה 6:29. לפי החשד הוא ביקש ממנה לשנות את השעה אך הקצרנית סירבה ואמרה שהיא מתמללת הקלטות ושאסור לה לשנות אף פרט בפרוטוקולים. ברוורמן התעקש שתשנה את השעה הנקובה, ואחרי שהיא סירבה הוא תיקן בעצמו את השעה.
    חוקרים שנחשפו לחומרי החקירה הסבירו כי לא ראו זיוף של הפרוטוקול אלא רק של השעה הנקובה בו 6:40 כי שנכתב, או 6:29 כי שטוען ברוורמן. החקירה מתמקדת כעת בשאלה אם היה מותר לו לקחת את המסמכים האלה ולעיין בהם, אם יש לו סמכות בתור ראש הסגל, ואם מותר היה לו לשנות את השעה הנקובה.
  3. הסיפור שלישי מתייחס לדיווחים על סחיטת קצין בלשכה, חשד שנגנז היום. המזכיר הצבאי אבי גיל סיפר כי שמע שאחד הקצינים מנהל רומן עם עובדת וכי ייתכן שאחד מהגורמים בלשכה ניסה לסחוט אותו באמצעות סרטון ממצלמת אבטחה. בתיעוד נראו הקצין והעובדת נכנסים לחדר צדדי למשך זמן לא קצר. גורם בלהב 433 אמר כי מבחינתנו מדובר בשמועה בלבד, ולדבריו הם עשו פעולות חקירה רבות, כולל תחקור מאבטחים, עובדים וגם תחקור של הקצין עצמו. אף אחד מהגורמים לא אישר כי בוצע ניסיון סחיטה.
החשדות נגד צחי ברוורמן (צילום: יונתן זינדל, פלאש 90)
החשדות נגד צחי ברוורמן | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

כאמור, נגנז החשד כלפי ברוורמן בנוגע לסחיטה באיומים. המשטרה גנזה את החשד נגד ראש הסגל של רה"מ בנימין נתניהו בנוגע לסחיטה באיומים של קצין במל"ל. ברוורמן עדיין נחקר בלהב 433 בנוגע לשני החשדות האחרים. כפי שפרסמנו לראשונה ב-N12, גם אין חשד לסחיטה על רקע מיני מצד בכירים אחרים בלשכת רה"מ.

אחרי פניית היועמ"שית, בלהב 433 החלו לבדוק עשרות אנשים בלשכה ובמשרד רה"מ, תשאלו כמה עובדים, ומנגד, הקצין שלכאורה נסחט, אמר לחוקרים שאף אחד לא סוחט אותו או מאיים עליו. בהמשך גם כל המאבטחים שתוחקרו אמרו ש"לא היה ולא נברא", ובכך התיק נגד ברוורמן נגנז.

תמונת המצב

נכון לעכשיו, למרות בקשת המשטרה להאריך בארבעה ימים את מעצרו של אלי פלדשטיין, הדובר בלשכת רה"מ, הוא ישוחרר למעצר בית. בנוסף, נשלחה בקשה להאריך בארבעה ימים את המעצר של חייל מילואים שאמר שהוא זה שהוציא מסמכים מצה"ל. במקביל, קצין המילואים שוחרר למעצר בית של 10 ימים בתנאים מגבילים. כעת מחכים להחלטת הפרקליטות אם להגיש כתב אישום נגד פלדשטיין וחייל המילואים.