"חוק פלדשטיין" אושר אתמול (ראשון) בבוקר בוועדת השרים והיום נידון על ידי הוועדה לביקורת המדינה בראשות חבר הכנסת מיקי לוי. נציג המל"ל בוועדה, ראש אגף המודיעין במטה לביטחון לאומי רן פלד, נשאל האם משרדו לא נתן את חוות הדעת המקצועית בנוגע לאישור החוק, וענה כי "נאמר למל"ל שהאישור נדחה, אך בסוף זה קרה". 

החוק שאושר יובא ביום רביעי לקריאה טרומית בכנסת, זאת למרות התנגדות היועצת המשפטית לממשלה. בהרב-מיארה כתבה בחוות דעתה על החוק: "עולה חשש כבד כי מדובר בחקיקה פרסונלית, המכוונת להתערבות פוליטית פסולה בהליך פלילי הנוגע לסביבתו של ראש הממשלה".

 

במהלך הדיו שאל ראש הוועדה את נציג המל"ל האם ראש המל"ל מתנגד בעצמו לחוק, על כך ענה הנציג: "צריך לשאול אותו".

הדיון הסוער וניגוח היוע"משית על ידי השרים

לפני האישור, בדיון על הצעת החוק הפרטית שהגישו חנוך מילביצקי ועמית הלוי מהליכוד, אמר השר קרעי: "אם היו מעבירים לרה"מ את תוכנית "חומת יריחו" לפני תחילת המלחמה, היינו במצב אחר". 

הפרקליטות הצבאית: "רה"מ ושר הביטחון חשופים למידע, ולא ארחיב. החשיפה מלאה וכל המידע משוקף בתהליך סדור".

סילמן טענה: "פרשיית פלדשטיין זה הפיכה". השרה להגנת הסביבה הרחיבה: "אם היינו בהתנהלות מסודרת לא היינו צריכים את החקיקה הזו, אבל אנחנו פה בפוזיציה, והדרג הצבאי מסתיר מידע ומכניס לכלא אדם שעשה את זה. זו הפיכה ויש מקום לחוק הזה. יש פה אירוע הרבה יותר גדול מפרשיית פלדשטיין. הוסתר פה מידע שחשוב לעם שלנו וזה גובל בפשע. לא ראיתי שטיפלו בסרבנות בכזו להיטות כשטיפלו בפלדשטיין".

עידית סילמן (צילום: n12)
השרה עידית סילמן | צילום: n12

נציג משרד הביטחון אמר בתגובה: "העברת מידע באופן לא סדור יכולה ליצור עיוות והטעיה מודיעינית כפי שיוצג לדרג המדיני. כל העברת נתונים חייבת את האישור של משרד הביטחון ושר הביטחון".

שר התקשורת קרעי: "אני רואה ברוחי בחקיקה הזו את הנגדת שרצתה להעביר מידע ונזפו בה או את פקיד המודיעין שחסמו אותו. אם הם היו יודעים שיש להם אפשרות להרים טלפון ללשכת ראש הממשלה היינו במקום אחר. אנשים פוחדים לקחת על עצמם את האחריות".