כתב אישום בגין מעשה טרור של פזיזות, ניסיון הצתה ושיבוש מהלכי משפט הוגש הבוקר (שני) בבית המשפט המחוזי בחיפה נגד תא"ל במיל' עופר דורון, בנו גל דורון, אמיר שדה ואיתי יפה, לאחר שירו נורי תאורה לעבר בית ראש הממשלה בקיסריה.

בנוסף, בכתב האישום הוסבר שהתכנון לבצע את ירי הנורים נעשה "ממניע אידיאולוגי, מדיני לשיטתם במטרה להעביר מסר לראש הממשלה ולכלל הציבור, שפעילות המחאה בקיסריה לא פסקה ובמטרה לייצר אפקט מצטבר של לחץ גדול על ראש הממשלה שיוביל בסופו של דבר בראייתם לקידום מטרות המחאה. האשמים אף צפו כאפשרות קרובה לוודאי כי מימוש התכנית יעורר פחד או בהלה בציבור ובכלל זה בקרב האנשים שנמצאים באזור בית ראש הממשלה, ואף בקרב ראש הממשלה ובני משפחתו".

בסעיף של שיבוש מהלכי חקירה, הואשמו תא"ל במילואים עופר דורון ובנו גל בניסיון להפיל את האשמה על תת-אלוף דורון, שרצה לקחת את האשמה לירי עליו בלבד ובהמשך חקירותיו הסתיר את מעורבתו של בנו בשיגור הנורים.

פצצות תאורה נורו לכיוון בית ראש הממשלה בקיסריה
האזור שממנו נורו פצצות התאורה לעבר בית ראש הממשלה

עוד בכתב האישום נכתב שגל דורון ואיתי עטו כפפות לקראת ביצוע הירי, אותו צילם תא"ל עופר דורון על מנת להעלות את פעולת השיגור על הרשתות החברתיות. הפרקליטות ביקשה בדיון על כתב האישום להאריך את מעצרם של החשודים עד לתום ההליכים המשפטיים נגדם. בית המשפט האשים את הארבעה במודעות לאפשרות ש"מעשיהם עלולים לגרום להבערת אש באזור מאוכלס, ובכלל באזור בית ראש הממשלה או בסביבתו, וכשהם נוטלים סיכון בלתי סביר לאפשרות גרימת תוצאה זו". 

תא"ל דורון: "עד סוף ימי אנסה להבין מה השתבש

תת-אלוף עופר דורון דיבר במהלך הדיון הארכת המעצר בבית משפט השלום בראשון לציון. דורון בחר להביע התנצלות לא לפני רה"מ ומשפחתו, אלא לפני גופי הביטחון: "אני רוצה להתנצל התנצלות עמוקה לפני מאבטחי ראש הממשלה שהבהלנו אותם מאוד", אמר דורון בהתבטאות ראשונה מאז נפתחה החקירה, "לפני המשטרה והשב"כ - על המאמץ הרב שהשקיעו בתיק הזה וזנחו דברים חשובים אחרים". דורון המשיך לתאר את התגלגלות האירוע: "יצאנו לפעולת מחאה. התכוונו לא לפגוע בשטח מיושב ולא לפגוע באזור בית רה"מ", טען והוסיף: "עד סוף ימיי אנסה להבין מה השתבש".

עופר דורון (צילום: נועם רבקין פנטון, פלאש 90)
תת-אלוף במילואים עופר דורון | צילום: נועם רבקין פנטון, פלאש 90

"לילות ארוכים בתאים לא סימפתיים", המשיך דורון, "אין לנו לא הייתה לנו שום כוונה לפגוע בסמל שלטון. זו לא אופיה של המחאה. אמרתי תמיד אסור לנו לנהוג באלימות. לאור הבנתנו את חומרת האירוע שקרה בסוף, עוד לפני שהבנו כמה רע זה נראה, שיתפנו פעולה באופן מלא לחלוטין".

מקורבי הנאשמים ל-N12: "תאונה אומללה"

מקורבים לחשודים אמרו ל-N12 שהארבעה הבינו שאין טעם להמשיך להפגין בקיסריה, ורצו לסיים את המחאה עם "אירוע סמלי". החשודים, כך נטען, בחרו מיקום שנמצא במרחק משמעותי מביתו של נתניהו ודאגו לבדוק את כיוון הרוח, כדי למנוע כל אפשרות שזיקוקים יתקרבו לאזור רגיש.

המקורבים טענו שהחשודים לא היו מודעים לממדי האירוע עד הפרסום שלו בתקשורת. "הם שמעו על הפגיעה בבית רק מהחדשות". סיפר אחד המקורבים. "זה היה רגע של הלם עבורם. אף אחד מהם לא האמין שזה מה שקרה". לדברי המקורב, הם הביעו צער וחרטה עמוקה על כך והבינו בדיעבד את הפרופורציות שניתנו למעשה, שאותו הם תופסים כ"מעשה טיפשי ומיותר".