האם שותפיו של נתניהו לבלוק הימין כיום, יחזרו על האמירות הנוקבות שלהם מהחודשים האחרונים? במשך חודשים ולאורך שתי מערכות בחירות שהתרגשו על ישראל בחצי השנה האחרונה, פוליטיקאים יצאו בהצהרות ברורות לפיהן לא יתמכו בחוקי חסינות - וגם הביעו דעה נחרצת על מה צריך ראש הממשלה לעשות במקרה שיוגש נגדו כתב אישום.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
במרץ האחרון, חודש לפני סיבוב הבחירות הראשון באפריל, אמר שר האוצר משה כחלון (אז עוד יו"ר מפלגת כולנו והיום בחזרה בליכוד) בריאיון לדני קושמרו ש"אם יתחיל משפט נגד ראש הממשלה, הוא לא יוכל לכהן. לדעתי הוא עצמו יקום ויילך".
בכיר הליכוד גלעד ארדן אמר ימים ספורים לפני סבב א' של בחירות 2019 בריאיון לגלי צה"ל כי "נתניהו התחייב שלא ינסה לקדם את שינוי חוק החסינות".
השר נפתלי בנט, אז שר החינוך והיום שר הביטחון, אמר אז: "נתנגד לכל חקיקה רטרואקטיבית. גם את החוק הצרפתי שבעיקרון אני בעדו לא נקדם באופן רטרואקטיבי. גם את זה נחוקק רק קדימה".
גם שותפתו למפלגה, איילת שקד, אמרה בספטמבר האחרון כי היא נגד שינוי חוק החסינות. "אם ראש הממשלה יחליט ללכת לוועדת הכנסת ולבקש חסינות אז נשקול הכל ונחליט לפי טובת מדינת ישראל".
האם כל אלה, שותפים בכירים ל"בלוק הימין" שהקים נתניהו לאחר הבחירות האחרונות, יהיו נאמנים לו גם לקראת מה שנראה כמו סבב בחירות שלישי שישראל שועטת לעברו בעל כורחה - או שיהיו נאמנים לעקרונותיהם ויראו לנתניהו את הדלת?