סוכנויות הידיעות בגאורגיה מדווחות כי שני אנשי עסקים ישראליים נעצרו בגיאורגיה בחשד כי הציעו שוחד בהיקף של כשבעה מיליון דולר לסגן שר האוצר המקומי. לשניים, רון פוקס וזאב פרנקל, מחלוקת כספית רבת שנים שנאמדת במיליוני דולרים רבים.
השניים נעצרו ע"י כוחות החוק הגיאורגיים בעיר הקיט שלחופי הים השחור, באטומי ביום ה' האחרון ה-14 באוקטובר, במהלך פגישה עם סגן שר האוצר הגיאורגי, Avtandil Kharadze, לו הציעו, על פי החשד, את מיליוני הדולרים כשוחד. כך על פי דברי התובע הכללי של גיאורגיה.
היום לא אישר בית המשפט בעיר הבירה, טביליסי לשחרר את השניים בערבות והורה על המשך החזקתם במעצר טרם משפט. החלטה דומה הוחלטה גם לגבי השותף היווני של פוקס הקשור באותה הפרשה.
על פי התצהיר הכתוב שפרסם התובע הכללי של גאורגיה, רון פוקס ושותפו היווני מחברת טרמקס, ובעזרתו של זאב פרנקל ניסו לשחד את סגן שר האוצר הגאורגי במיליוני הדולרים ובתמורה ביקשו שישכנע את הממשלה הגיאורגית שלא לקרוא תיגר על החלטת בוררות בינלאומית, אשר זיכתה את פוקס ושותפו היווני קרדסופולוס בתשלום בסך 98.1 מיליון דולר מהממשלה.
העניין שמתברר כבר זמן רב במסגרת הבוררות הבינ"ל החל בשנת 1991, כאשר חברת Tramex, שאותה ייצגו שני בעלי המניות פוקס וקרדסופולוס, החלה לבחון אפשרויות השקעה בתחום האנרגיה בגאורגיה.
בשנת 1992 הקימה החברה מיזם משותף עם חברת הנפט הלאומית של גיאורגיה והגיעה להסכמות בקשר עם פיתוח רשת צינורות להובלת נפט. בשנת 1996 בוטל המיזם המשותף כאשר הממשלה הגיאורגית הקימה תאגיד נפט בינלאומי, אשר בסופו של דבר התקשר בחוזה עם קונסורציום בינלאומי גדול של איסט-ווסט צינורות נפט להעברת נפט מאזרביג'ן דרך גאורגיה וטורקיה לשווקים המערביים.
מאז, במשך שנים ניסתה טרימקס ליישב את המחלוקת עם הרשויות, תוך שהיא דורשת פיצוי. בנובמבר 2004, הודיעה הממשלה הגיאורגית לפוקס ולשותפו היווני כי לטענותיהם אין בסיס, מה שהביא את השניים להגיש תביעות נפרדות באותו העניין כנגד ממשלת גיאורגיה במרכז הבינלאומי להסדרת מחלוקות עסקיות (ICSID), מוסד של הבנק העולמי.
ב-3 במרס 2010 החליט בית דין בלונדון כי גאורגיה הפרה הסכמי אנרגיה מולטילטרליים ופעלה שלא כחוק כשהפקיעה את ההשקעה שבוצעה ע"י קרדסופולוס בגיאורגיה ובהתייחס לפוקס החליט בית הדין כי גיאורגיה הפרה את הסכמי ההגנה הבילטרליים על השקעות עסקיות בין ישראל לגאורגיה.
בעקבות ההחלטות הנ"ל קבע בית הדין לבוררות כי כל אחד מהמשקיעים צריך לקבל 15.1 מיליו דולר כפיצויעל הפסדיו בנוסף על ריבית שהסתכמה ב-30 מיליון דולר לכל אחד מהמשקיעים. הריבית נצברה משנת 1996 ועד סיום הבוררות ב-2010. בנוסף נדרשה גאורגיה לכסות את הוצאות הבוררות של השניים בסך 7.9 מיליון דולר.