שלושת העצורים בפרשת ייצור הנשק לארגוני פשע בישראל, הובאו היום לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום בפתח תקווה. בתום הדיון החליטה השופטת להאריך את מעצרם של שניים מהם ב-14 יום, וקבע כי השלישי יישאר במעצר ב-11 הימים הבאים.
את הדיון היום פתח התובע המשטרתי בהגדירו את הפרשה כ"אחת הפרשות החמורות ביותר של סחר בנשק שאי פעם היתה בישראל". ראשון נכנס לאולם המעצרים ולדימיר בוקטי, אשר עבד במפעל הנשק "בול", כאחראי על צביעת כלי הנשק.
באופן מפתיע, פתח בוקאטי את פיו והשיב לשאלות העיתונאים. לשאלת חדשות 2 באינטרנט, ענה כי הוא היה מודע לכך שמעשיו היו מחוץ לחוק: "לפעמים קורים דברים", אמר. לאחר בוקטי עלו לאולם המעצרים גם אנדרי קגדי ועאדל זובידאת, החשודים בתיווכם והפצתם של הנשקים הלא מסומנים.
נציג המשטרה הגדיר את מפעל הנשק המאולתר כמכונה משומנת היטב, שלכל אחד יש בה תפקיד: "יש ספקים, יש יצרנים ויש מובילים". עוד הוסיף כי בידי המשטרה שמות של מעורבים נוספים בפרשה, "רבים וטובים", כלשונו.
בתום הדיון אמרה השופטת עינת רון: "החשדות המיוחסים הם כאלו שאם יוכחו, מעלים מסוכנות ברמה גבוהה במיוחד". היא ציינה כי "מחומר הראיות שנאסף יש לקשור את החשודים לחשדות המיוחסים להם". בתום הדיון אמר עורך דינו של בוקטי דניאל גולשה כי מאחר ולמרשו אין עבר פלילי ומצבו הכלכלי קשה, אין צורך בלהשאירו במעצר.
כך השיגו ארגוני הפשע את הנשק
הבוקר חשפה המשטרה פרשה שנחקרת כבר שמונה חודשים, שבמרכזה עומד מפעל לייצור נשק פיראטי בתל אביב, שעל פי החשד מכר אקדחים לארגוני הפשע, ועצרה שלושה מעורבים בפרשה.
החקירה החלה בחודש מאי אשתקד, לאחר שלמעבדת הזיהוי הפלילי במטה הארצי של המשטרה הגיעו מספר כלי נשק מזירות פשע שאין עליהן מספר טבוע. במהלכה התברר כי מקור כלי הנשק במפעל "בול" בתל אביב, המורשה לייצר אקדחים.
השוטרים גילו כי אחד מעובדי הייצור במקום במפעל, האחראי על צביעת חלקי הנשק, גנב בשיטתיות חלקי אקדח לפני סימונם והטבעתם במספר סידורי. על פי החשד הוא הרכיב מאות כלי נשק ומכר אותם לחשוד נוסף, מאבטח במקצועו ששימש כמתווך. לאחר מכן הועברו האקדחים מהמתווך באמצעות החשוד השלישי, נהג מונית, לגורמים עבריינים תמורת אלפי שקלים.