לא הפעם: היועץ המשפטי לממשלה הודיע היום כי הוא דוחה את פנייתה של התנועה לאיכות השלטון שטענה כי ראש הממשלה לשעבר אהוד אולמרט היה מעורב בפרשת שוחד נוספת במהלך שירותו כשר התמ"ת. בבקשה, שהוגשה ליועץ המשפטי לממשלה במאי האחרון, נטען כי "אולמרט קיבל מיליון שקלים או דולרים" מגורמים בקהילת צאנז בנתניה, בתמורה להנחה משמעותית בחוב שהיה לאנשי הקהילה.
בתנועה לאיכות השלטון טענו כי "אולמרט ניהל עם הגורמים המעורבים וסיכם עימם כי ישלמו 160 אלף שקלים בעשרה תשלומים, ובכך ימחל להם החוב הממשי תמורת חכירת הקרקע". עוד נטען בתלונה שהגישה התנועה כי "עקב הסדר זה הופסקו ההליכים המשפטיים בהם נקט המנהל להשבת החוב". על פי הנטען, קיבל אולמרט סכום של מליון שקלים או דולרים, על ידי גורם הקשור לקהילת צאנז.
ואולם, בהודעה שפרסמה היום לשכת היועץ המשפטי לממשלה נכתב כי "בדיקת המשטרה לא העלתה ממצאים שיש בהם כדי לבסס את החשד שביסוד תלונתכם לפיו קיבל אולמרט סכום של מיליון שקלים". בלשכה הודיעו היום כי "נוכח האמור, החליט היועץ המשפטי לממשלה לסגור את התיק כנגד מר אהוד אולמרט בענין זה בעילה של חוסר אשמה".
עוד תיק נסגר - היתר עדיין פתוחים
בסוף החודש שעבר הודיעה המשטרה כי היא ממליצה להעמיד לדין את אולמרט בפרשת המינויים הפוליטיים במשרד התמ"ת. על פי החשד היה מעורב ראש הממשלה לשעבר במתן הטבות שונות ובמינוי של חברי מרכז ופעילי ליכוד. אולמרט, כך חושדים במשטרה, פעל לקידומם של הפעילים ואף התערב למען מניעת פיטורי מקורביהם שהועסקו בגופים עליהם היה מופקד במסגרת תפקידו.
"אנו סבורים כי נמצאה תשתית ראייתית לכך שאולמרט, יחזקאל ודינור פעלו תוך ניגוד עניינים חמור", הסבירו ביחידה הארצית לחקירות הונאה את החלטתם להמליץ להעמיד לדין את אולמרט לדין בגין ביצוע עבירות של מרמה והפרת אמונים.
באותו היום הודיע היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז כי החליט לסגור את תיק החקירה נגד ראש הממשלה לשעבר בפרשת הבית ברחוב כרמייה, מחוסר ראיות מספיקות. במקביל, נמשכת חקירת פרשת מעטפות המזומנים לטלנסקי.
אולמרט נחשד כי בעת שכיהן כראש עיריית ירושלים קיבל הנחה משמעותית על רכישת הבית, ובתמורה הפעיל את השפעתו על גורמים בעירייה לשם מתן אישורי בנייה חריגים וזירוז הליכים בפרויקט. בהודעת הפרקליטות נמסר כי החקירה הותירה תמיהות וסימני שאלה.