הרצח של ציפי נחמו על ידי הדייר שלה אבי דר יכול היה להימנע, כך טוענים מאז הרצח אמש השכנים שלו, שסבלו, לטענתם, מאיומים וסכסוכים קשים עמו. באגודה לתרבות הדיור מדווחים היום כי מאז הרצח אמש הוכפל מספר הפניות בנוגע לסכסוכי שכנים. אבל במשטרת ישראל חסרי אונים.
"המשטרה מטפלת בעשרות אלפי תלונות של סכסוכי שכנים מדי שנה", אמר אחר הצהריים רב פקד אלי כהן, קצין החקירות הראשי של משטרת ירושלים. "אף אחד לא מצפה שנעצור את כל אותם אנשים".
אולם יש כאלה שכן מצפים שהם ייעצרו, כצעד שיוכל אולי למנוע את הרצח הבא. אותם אנשים מבקשים לעצור אנשים כמו דר לאחר תלונות שהגישו נגדו השכנים, אבל במשטרה מסבירים שהחוק לא מאפשר זאת.
מספר הפניות בנושא סכסוכי שכנים הוכפלו
"אין בחוק עילת מעצר בעבירות מהסוג אותן הוא לכאורה עבר בתלונות שהוגשו נגדו", הסביר רפ"ק כהן את טיפול המשטרה בתלונות שקדמו לרצח, "ולמרות האמור, משטרת ירושלים פעלה מעבר לנדרש במקרים אלה". פרקליטו של דר הסביר היום כי נגד מרשו אמנם נפתח בעבר תיק בגין סכסוך שכנים לאחר שתקף שכן עם ברז, אולם "הוא נמצא לא כשיר לעמוד לדין בגין חוות דעות פסיכיאטריות".
בזמן שהמשטרה ממשיכה בחקירה, מתמודדים באגודה לתרבות הדיור עם השלכות הרצח. "עד השעה 15:00 הגיעו כ-280 פניות, זו כמות היסטרית ביחס לממוצע של 300 פניות ביום", אמר לחדשות 2 באינטרנט ראובן צדוק, מנכ"ל האגודה. "סכסוכי שכנים זו תופעה שלצערי נמצאת במגמת עלייה, ובהרבה בניינים לא מתממשת האמרה 'טוב שכן קרוב מאח רחוק'".
"לצערנו לפעמים מגיעים שכנים עם פתיל קצר שמנסים לכפות את דעתם על השכנים עד כדי אלימות", מוסיף צדוק. "רק לפני שלוש שנים רצח בתל אביב מישהו בגלל חוב של 50 שקלים לוועד הבית". לדבריו, ההכוונה בבתים המשותפים צריכה לעלות מדרגה כך שיהיה גיבוי מצד המשטרה ומשרד המשפטים לצקת סמכויות רבות יותר בידי האגודה. "צריך לחשוב איך לחבור לגוף ולעזור למשטרה לאתר אירועים כאלה מבעוד מועד", אמר.
עוד בנושא: