מאיר אברג'יל יישאר בתא המעצר: בית המשפט העליון, בראשות השופטת איילה פרוקצ'ה הפך את החלטת בית המשפט המחוזי בירושלים וקבע כי מאיר אברג'יל לא ישוחרר למעצר בית. את הערעור הגיש היועץ המשפטי לממשלה מני מזוז לאחר שבית המשפט המחוזי בראשותו של השופט צבן קבע כי אברג'יל ישוחרר למעצר בית בהתאם לתנאים השונים שיקבעו.
מזוז ביקש להורות על מעצרו של אברג'יל עד למתן החלטה בנושא הסגרתו לארצות הברית יחד עם אחיו איציק אברג'יל. היועץ המשפטי לממשלה ביקש את המשך המעצר לאחר שלטענתו יש חשש ממשי מהימלטותו של אברג'יל העלולה לפגוע בהסגרתו לארצות הברית. כמו כן טען מזוז כי יש תשתית ראייתית לכך שגם מאיר וגם איציק שמשו בתפקידי הנהגה בארגון הפשיעה.
עורכי דינו של אברג'יל טענו כי יש לתת "מתן הגנה מירבית לעיקרון חרותו של המבוקש להסגרה ולכן יש להעדיף חלופה למעצר".
קיימת מסוכנות בשחרורו
למרות טענות באי כוחו של אברג'יל החליטה השופטת פרוקצ'יה להמשיך את מעצרו של אברג'יל מאחר ולדבריה "קיימת תשתית ראייתית של ממש המערבת אותו בעמידה בראש ארגון פשיעה, ובמעשי עבירה ספציפיים במסגרתו". לדברי פורקצ'יה לארבג'יל עבר פלילי עשיר בעבירות חמורות שבגינן ריצה עונשי מאסר ארוכים בחוץ לארץ, ולכן "אין להוציא מכלל אפשרות כי קיימת מסוכנות משחרורו, ואפשר אף חשש לשיבוש הליכי משפט. אולם העילה המרכזית למעצרו היא זו שעניינה קיום חשש של ממש להימלטותו מן הדין". השופטת אף לא מצאה כי הטענה על מצבו הבריאותי שלל אברג'יל המצדיקה את שחרורו למעצר בית. "אני מחליטה לקבל את הערר, לבטל את החלטת בית המשפט המחוזי ביחס לשחרורו של המשיב, ומורה על מעצרו של המשיב עד למתן החלטה בעתירה להסגרתו", סיכמה השופטת את החלטתה.
בסוף יולי 2008 הוגש נגד האחים אברג'יל וחשודים נוספים כתב אישום על עברות של קשירת קשר לביצוע סחיטה, קשירת קשר לפעולות במסגרת ארגון פשע, הלבנת הון ועוד עברות פליליות. חודש לאחר מכן הגישה ארצות הברית בקשה להסגיר את האחים אברג'יל ומעורבים נוספים בפרשה לידיה. האחים נעצרו ומאז הוארך מעצרם מספר פעמים.
בית המשפט המחוזי בירושלים קבע החודש שאיציק אברג'יל וששון בראשי יעצרו עד תום ההליכים ואילו מאיר ונאשם נוסף ישראל אוזיפה ישוחררו בתנאים מגבילים של איזוק אלקטרוני, פיקוח של ערבים וערבויות כספיות. אולם כאמור, בית המשפט העליון הפך את ההחלטה ומאיר יישאר בתא המעצר.