יחידת 433, היחידה הארצית ללוחמה בפשיעה מאורגנת, עיכבה היום (ג') לחקירה בכיר בעיריית נצרת עילית ואיש עסקים מקומי בחשד לביצוע עבירות שוחד, מרמה והפרת אמונים, הלבנת הון, פגיעה בפרטיות וחדירה למחשב שלא כדין.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
החקירה, שמאגדת מספר פרשיות, התחילה כבר בשנת 2012 בעקבות מספר תלונות שהוגשו למשטרה והפכה רק הבוקר לגלויה עם עיכובם של החשודים. על פי החשד, הבכיר בעירייה מנע סגירה של אולם אירועים הנמצא בבעלותו של איש העסקים ואפשר את הפעלתו, ללא ההיתרים הנדרשים בתמורה לכספים שהועברו אליו בדרכים שונות.
עוד עלה מהחקירה, כי הבכיר פגע בפרטיותם של מספר אנשים באמצעות פרסום פרטים אישיים הנוגעים להם וכי באחד המקרים אף חדר למחשב של גורם אחר בעירייה והוציא ממנו חומרים.
היועץ המשפטי: ראשי הערים שהואשמו צריכים להשעות עצמם
על רקע הפרשייה החדשה בעיריית נצרת עילית, קרא אמש היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין לראשי הערים שנבחרו שוב ומאשמים בפלילים ובהם ראש עיריית נצרת עילית שמעון גפסו, להשעות את עצמם ללא דיחוי. "דין הבוחר הוא שיקול שמותר להביאו בחשבון בין שאר השיקולים, אך הוא אינו יכול להכריע את הכף", הבהיר וינשטיין בתשובה לעתירה שהוגשה לבג"ץ נגד המשך כהונתם של ראש עיריית בת-ים שלומי לחיאני וראש עיריית נצרת עילית.
היועץ המשפטי לממשלה הסביר בתשובתו כי חומרת האישומים המיוחסים לאותם ראשי ערים - נובעת מכך שעשו לכאורה את המעשים בעת כהונתם הציבורית. לדברי וינשטיין, ראוי היה שגפסו, ולחיאני, שנבחרו מחדש למרות האישומים המטילים צל כבד על כהונתם, יפעלו בדומה לראש עיריית רמת השרון יצחק רוכרברג שהשעה עצמו.