התפתחות אסורה בפרסום: בעוד צו איסור הפרסום על פרטי חקירת רצח הצעירה שלי דדון ז"ל מעפולה עומד על כנו, התרחשה היום (א') התפתחות נוספת בחקירה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
הצו שהוצא לבקשת השב"כ והמשטרה מוארך שוב ושוב בידי בית המשפט, ולכן אין אפשרות לפרסם את פרטי ההתפתחות. לפני שבועיים הותר לפרסום כי נעצרו שישה קטינים, תושבי אחד הכפרים הסמוכים לנצרת. השישה נחקרו ולבסוף שוחררו ללא שהוגשו נגדם כתבי אישום.
"מנעו ממני אוכל ומים, קשרו אותי לכיסא שעות רבות, ושאלו אותי על הרצח ואמרתי להם שאני לא קשור ולא מכיר את הבחורה - והנה אני בחוץ", טען אז אחד החשודים ששוחרר. "זה פגע מאוד בי ובמשפחתי ואני מקווה שמי שטעה ישלם את המחיר".
"מהיום הראשון ידענו שעצרו את הבנים שלנו שהם אינם קשורים לסיפור הזה", הוסיף בשיחה עם חדשות 2 online אביו של אחד העצורים. "המשטרה והשב"כ עלו על עץ גבוה ומנעו מהם להיפגש עם עורכי דין. בסוף התברר שהם לא קשורים לאירוע".
"מנצלים את הכאב של המשפחה כדי להאשים את המגזר הערבי"
האב הזועם הבטיח כי לא יעבור על הדברים בשתיקה. "לא נשתוק במיוחד כשהבנים שלנו עברו חקירות ועינויים, לטענתם, מצד חוקרי השב"כ שקשרו אותם שעות רבות לכיסאות", האשים האב. "מישהו צריך לשלם על המחדל".
עו"ד עלא סלימאן, שמייצג אחד הצעירים ששוחרר, הדגיש כי הם אינם קשורים לאירוע. "אני מתפלא איך שרים ונציגי ממשלה ניצלו את הרצח ואת הכאב של המשפחה המסכנה הזו כדי להאשים אוכלוסייה שלמה, את המגזר הערבי", הפנה עורך הדין אצבע מאשימה לשר לביטחון הפנים יצחק אהרונוביץ' ושר הכלכלה נפתלי בנט. בעבר פנו מספר כלי תקשורת בבקשה להתיר את פרסום דבר המעצר, אך בית המשפט דחה עד כה את הבקשה.