המספר שיסייע לילדים שנפגעו ברשת? היום (שני) הושק המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת - מספר טלפון 105 - במהלך משותף של המשטרה והמשרד לביטחון פנים. מדובר במערך אזרחי-משטרתי, שהוקם לאחר עבודה של שנתיים ונועד להבטיח הגנה על ילדים ובני נוער ברחבי הרשת. המוקד הטלפוני 105 יפעל 24/7 - במהלך כל ימות השבוע - ויאויש על ידי גורמי המשטרה והמקצוע הרלוונטיים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
המוקד והמטה הושקו היום, לאחר כשתי שנות עבודה. במשטרה ציינו כי מדובר במודל ייחודי מסוגו בעולם, לו שותפים משטרת ישראל, משרד החינוך, משרד המשפטים, משרד הבריאות ומשרד העבודה, הרווחה והשירותים החברתיים. השר לביטחון פנים גלעד ארדן אמר בהשקה: "כל ילד שלישי בישראל נחשף לאלימות ברשת וכל ילד חמישי נחשף להטרדה מינית. את המציאות הזו החלטתי לשנות ולהקים את המטה הלאומי שהוא הכתובת שלכם. הילד נפגע? חייגו 105".
בנוסף, שורת אומנים - ארקדי דוכין, אגם בוחבוט, איתי לוי, עדן פינס ואדם- נרתמן לקמפיין של המשרד לביטחון הפנים ומשטרת ישראל להשקת המטה הלאומי להגנה על ילדים ברשת. האומנים הקליטו גרסה מיוחדת של השיר "חדר משלי" של ארקדי דוכין בעיבוד ראפ בתוספת בית חדש, והקמפיין שמושק היום מלווה בסיסמא: "לא עוזבים ידיים גם בימים קשים".
"המטה הלאומי החדש 105 יהווה כתובת לפניות בנושא פגיעה של ילדים ברשת במגוון רחב של נושאים – וביניהם הפצת תכנים פוגעניים, אלימות ובריונות ברשת, סחיטה, פגיעה מינית ובמקרים המעוררים חשש לאובדנות", ציינו במשטרה. "המטה הלאומי הינו בעל יכולות טכנולוגיות מתקדמות וממשקים עם ספקי תוכן וחברות אינטרנט בארץ ובעולם".
"יצרנו מודל ייחודי בעולם למאבק בתופעה, שבו המשטרה יחד עם משרדי ממשלה, יושבים יחד במטה הלאומי ואני בטוח שהמודל שלנו יהווה השראה למדינות נוספות בעולם", הוסיף השר ארדן. "אנחנו מספקים כאן כתובת אחת שיש בה הכל לילדים, לבני נוער, להורים, לאנשי חינוך, לגורמי מקצוע ולכלל הציבור ושיודעת לטפל במקרים כדוגמת: הפצת תכנים פוגעניים, אלימות ובריונות ברשת, סחיטה, פגיעה מינית וגם במקרים של חשש לאובדנות".
מפכ"ל המשטרה רוני אלשיך הוסיף:"משטרת ישראל עומדת בחזית העשייה לאכיפה ומניעת אלימות מכל סוג והקמת המטה מהווה קפיצת מדרגה בהובלת מאמץ לאומי למניעה ואכיפה בתופעה, מאמץ לו שותפים כל גופי הממשלה הנוגעים בדבר. מעתה, מוקד 105 יהווה כתובת למתן שירות וביטחון לקטינים שנפגעו במרחבי המרשתת וכן יינתן דגש רב להסברה ומניעה. מדובר במהלך אחד מני רבים של מענים מותאמים של משטרת ישראל לנדידת הפשיעה לסייבר, עם זאת זהו המהלך היקר, הנרחב ומרובה הממשקים האזרחיים, בשל הרגישות והפגיעות הרבה של קטינים, מאיומים חדשים בעולם הרשתי".