מה קרה בבזק ובוואלה בתקופה המדוברת בתיק 4000? שעות לאחר פרסום המלצות המשטרה, לידי החדשות הגיע תוכן שיחה שקיימו שאול אלוביץ', בעל השליטה בבזק ובאתר וואלה, ומנכ"ל האתר אילן ישועה בשנת 2015.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
השיחה של השניים, שתוכנה פורסם אמש (ראשון) לראשונה במהדורה המרכזית, התקיימה ביוני 2015, שבועות ספורים לאחר שראש הממשלה נתניהו, אז גם שר התקשורת, חתם בעצמו על עסקת בזק-יס. בשיחה, השניים משתמשים בשמות קוד: נתניהו מכונה "הגדול", ואילו כתבי ועורכי אתר "וואלה" מכונים "אפסים" שמקשים על השניים.
שאול אלוביץ': "מה שמרגיז אותי זה שהגדול (נתניהו) יוצא מעורו כדי לעזור ואנחנו לא יכולים לגמול לו בגלל חבורת אפסים".
אילן ישועה: "בסופו של דבר אנחנו מספקים את הסחורה אבל אפשר לשפר".
שאול אלוביץ': "מגיע לו ואפשר הרבה יותר, אני לא אוהב להיות חייב הוא באמת בסדר הוא משנה את כל המורשה הישנה".
מחקירת המשטרה עולה כי בין נתניהו ומקורביו לבין אלוביץ' התקיימה "מערכת יחסים שוחדית". מממצאי החקירה עולה כי בין השנים 2017-2012 ראש הממשלחה וסביבתו התערבו באופן בוטה ומתמשך, ולעיתים אף יום-יומי, בתכנים שפורסמו באתר החדשות "וואלה" ואף ביקשו להשפיע על מינויים של עורכים וכתבים באתר - כול זאת תוך שימוש בקשרים שהיו להם עם בני הזוג אלוביץ'.
מהמלצות המשטרה עולה כי ההתערבות של ראש הממשלה ומקורביו בתכנים ובמינויים באתר "וואלה" נועדו לקדם את האינטרסים האישיים שלו. זאת באמצעות פרסום כתבות ותמונות מחמיאות והסתרת תכנים ביקורתיים כלפי ראש הממשלה ובני משפחתו.
ההתערבות של הזוג אלוביץ' בתכני "וואלה" נעשתה, כך לפי המשטרה, בתמורה להחלטות רגולטריות של ראש הממשלה לטובת איש העסקים וקבוצת בזק שבשליטתו, מתוך רצון להמשיך ולקדם את האינטרסים העסקיים שלו ושל קבוצת בזק. המעשים בוצעו תוך הסתרת המידע מהגורמים המקצועיים והמשפטיים במשרד האוצר, משרד התקשורת ומשרד המשפטים, זאת תוך העדפת האינטרסים של שאול אלוביץ' ובזק על פני האינטרס הציבורי.
נגד רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו התגבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירות של לקיחת שוחד, מרמה, הפרת אמונים ושיבוש מהלכי חקירה ומשפט. נגד רעייתו של שאול אלוביץ', איריס, התגבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירות של מתן שוחד, שיבוש מהלכי חקירה ומשפט ועבירות לפי חוק איסור הלבנת הון.
במהלך החקירה שהתנהלה מחודש פברואר 2018 ועד נובמבר השנה נחקרו באזהרה 13 חשודים, שחלקם היו מעורבים במנגנון השוחד וחלקם סייעו לביצוע העבירות. חלקם אף נעצרו לפרקי זמן מסוימים. במהלך החקירה נגבו עדויות של 60 עדים ונאספו חומרי חקירה רבים. במהלך החקירה נתפסו נכסים וכספים המיועדים לחילוט מקרב המעורבים בפרשה בסך הנאמד ב-118 מיליון שקלים.