החשד לשוחד בצה"ל: במשטרה עדכנו הבוקר (חמישי) כי שני אנשי קבע נוספים נעצרו אתמול בחשד למעורבות בעבירות שוחד ומרמה. זאת לאחר מעצרם של 12 אנשי קבע שכבר נעצרו, שאחד מהם הוא קרוב משפחתו של הרמטכ"ל גדי איזנקוט, כפי שפורסם אתמול לראשונה בחדשות 2.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
שני העצורים הנוספים בפרשה יובאו בשעה 11:00 לבקשת חוקרי היאחב"ל בלהב 433 לדיון בבית משפט השלום בראשון לציון, בבקשה להאריך את מעצרם, יחד עם עוד 7 עצורים נוספים מגל המעצרים הראשון.
המשנה למנכ"ל משרד הביטחון, תא"ל (במיל') רוני מורנו, החליט להקפיא כל התקשרות חדשה עם החברה, להשעותה ממכרזים חדשים, לעצור כספים המגיעים לחברה ובהתאם להתקדמות החקירה ישקול את מעמד החברה כספק מוכר ואת התקשרויותיה עם משרד הביטחון.
בתחילת השבוע פורסם כי שלושה קצינים חשודים כי קיבלו שוחד מאנשי עסקים, פרסום שהסב מבוכה רבה לצה"ל. אתמול הצטרפה לפרשה מבוכה נוספת, כשהתברר כי אחד המעורבים המרכזיים הוא קרוב משפחתו של הרמטכ"ל.
על פי החשד, קרוב משפחתו של הרמטכ"ל גדי איזנקוט, הוא אחד מאנשי העסקים שנתן לכאורה שוחד לקצינים בכירים בצה"ל. קרוב משפחתו של הרמטכ"ל חשוד שחברה בבעלותו הוציאה במשך שנים מהצבא סכומי עתק בעבור פרויקטים שלא ביצעה.
מקורבי הרמטכ"ל הגיבו לפרסום: "בין הרמטכ"ל וקרוב משפחתו אין כל קשר עסקי, הם התראו לאחרונה בחתונה לפני שמונה חודשים".
בתום חקירה סמויה שארכה יותר משנה, המשטרה עיכבה בתחילת השבוע 12 חשודים, בהם עובדי חברה אזרחית ושני קציני צה"ל, בחשד לביצוע עבירות שוחד וקבלת דבר במרמה. חוקרי היחידה הארצית לחקירת פשיעה חמורה ובינלאומית (יאחב"ל) בלהב 433 פשטו על משרדיהם של החשודים, שהובאו לבית המשפט השלום בראשון לציון לדיון בהארכת מעצרם.
העברת דרישות תשלום פיקטיביות
על-פי החשד, שני קצינים בכירים בצה"ל, בדרגת סא"ל ורב-סרן, העבירו סכומי כסף אדירים, מיליוני שקלים, מכספי הצבא לידי עובדי חברה אזרחית המספקת שירותי תשתית לבסיסי צה"ל, עבור עבודות שלא בוצעו.
ביחידת להב 433 של המשטרה מעריכים כי הקצינים, שמתוקף תפקידם אחראים לפקח על המכרזים וקבלת השירותים בבסיסי צה"ל השונים, היו שותפים להוצאת הכספים מהצבא באמצעות העברת דרישות תשלום פיקטיביות.
חוקרי המשטרה טוענים שאחד הקצינים קיבל טובות הנאה במהלך השנתיים האחרונות מכמה חברות אזרחיות על חלקו במעשי הונאה שכללו בין השאר הגשת חשבוניות על עבודות שלו שכלל לא ביצעו, הגשת חשבוניות מנופחות ועל ניפוח פרויקטים הרבה מעבר למה שנדרש. הסברה היא כי הסכומים המדוברים במעשי ההונאה הללו נאמדים בכמה מיליוני שקלים.