ההצעה של הפרקליטות לאחד החשודים המרכזיים בפרשת דוד ביטן נחשפת: בפרקליטות יהיו מוכנים להסתפק בעונש מאסר של 3 שנים בלבד למשה יוסף, מי ששימש על פי החשד כ"גזבר" של ביטן, אם יסכים לשתף פעולה ויהפוך למעשה לעד מדינה נגד יושב ראש הקואליציה ובכירים נוספים בעיריית ראשון לציון.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
יוסף שוחרר לפני הצהריים למעצר בית אחרי ששהה 13 יום במעצר. בפרשה נחקר גם בנו של יוסף. בפרקליטות הבהירו לו כי הם מוכנים ללכת לקראתו בעניין הקנס הכספי ולסגור את התיקים נגד בני משפחתו החשודים, אבל עומדים על כך שירצה עונש מאסר משמעותי.
היום, בתום חקירתו ורגע לפני ששוחרר לביתו, נקבו בפניו החוקרים במספר ואמרו לו: ״ש נגדך חומר רב על עבירות מס בשווי של מיליוני שקלים רבים. אם תשתף פעולה נסתפק רק ב-3 שנות מאסר״.
ההקלטה המשמעותית ביותר של ביטן שנמצאת בידי החוקרים
בהקלטה שחשפנו אמש (חמישי) במהדורה המרכזית, תועד יו"ר הקואליציה דוד ביטן אומר למשה יוסף: "מגיע לי גם כסף על דרור". הוא התכוון לדרור גלזר, יזם הנדל"ן שהעביר ליוסף 250 אלף שקל. במקביל, נחשף כי ביטן שוחח עם עורך דינו בחנות הרהיטים של יוסף שבועות לפני פיצוץ הפרשה במקביל לקידום חוק ההמלצות.
מדובר בהקלטה שהיא אולי המשמעותית ביותר שנמצאת בידי החוקרים. גלזר הוא יזם נדל"ן שמנהל שני פרויקטים של בנייה בתל אביב ופרויקט בראשון לציון. נשאלת השאלה מדוע יזם נדל"ן מעביר לבעל חנות רהיטים סכום גדול כל כך? על פי החשד משה יוסף הוציא חשבונית פיקטיבית על ריהוט, שלא סופק לעולם.
הנקודה הזו היא נקודה מרכזית בפרשה. פרקליטו של גלזר אמר לחדשות 2 כי גלזר מכחיש העברת כספי שוחד לביטן, הוא טוען שאת הכספים הוא העביר בכלל ליוסף. שני אנשים מרכזיים ישוחררו מחר למעצר בתנאים מגבילים, בהם גם משה יוסף וגם קבלן נוסף ובכך המשטרה מסיימת את שלב א' ומשחררת את אחרוני החשודים.
המשטרה, שמנסה לגייס עד מדינה בפרשה, קיבלה הוראה חד משמעית מהפרקליטות לא לוותר על רכיב המאסר, מה שגורם למגעים האלה להתארך מעט מעבר למצופה. יש לא מעט סימנים שמצביעים על כך שעד המדינה שהמשטרה מנסה לגייס הוא איש המפתח - משה יוסף. ראשית, המעצר שלו היה אמור להיות עד יום ראשון, אך הוא משתחרר מחר.
זאת, למרות שעד עכשיו הוא שותק בחקירה ובדרך כלל לא נותנים הטבות בפרשות כאלה לחשודים שלא משתפים פעולה. הנקודה השנייה היא שפרקליטיו היו במשרדי להב 433 ושוחחו עם החוקרים, אם מחברים את הכול יחד זה מרמז על איזושהי עסקה.
פרט נוסף שמתפרסם בפרשה מעיד עד כמה הופתע ביטן מהמעקבים של המשטרה. חלק גדול מעניניו של יו"ר הקואליציה נוהלו מהחנות של מקורבו משה יוסף, מתברר שכמה שבועות לפני פיצוץ הפרשה ביטן נועד עם עורך דינו אפרים דמרי בחנות מבלי לדעת שהחנות מרושתת במצלמות. ביטן רצה להתייעץ איתו, ככל הנראה לקראת החקירה, לאחר הפרסום ב"הארץ" על קיום החקירה.
הדבר מעורר אי נחת בסביבה של ביטן. מבחינה משפטית אסור למשטרה לגעת בחומרים הללו מפאת חיסיון עורך דין לקוח. המקרה הזה מראה שלמרות ההתייחסות של ביטן לחקירה בביטול, בפועל הוא כנראה התכונן לכך במקביל גם לקידום חוק ההמלצות.