לאחר שרשות ניירות ערך העבירה את ממצאיה לגבי שאול אלוביץ', בעל השליטה בבזק, לבדיקת הפרקליטות עם המלצה על הגשת כתב אישום נגדו, אישר אתמול (רביעי) דירקטוריון בזק את הצעתו של אלוביץ' שלא לשוב בינתיים לתפקידו כיו"ר בזק, אותו ימשיך למלא דוד גרנות.
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
אלוביץ' הורחק ממשרדי בזק בעקבות צו בית משפט שניתן בשל החקירה שהתנהלה נגדו. החלטה נוספת שאישר אתמול בערב דירקטוריון בזק היא שאלוביץ' ישוב לכהן כיו"ר בחברות-הבנות של בזק, למעט חברת yes.
במסגרת חקירת הרשות לניירות ערך בפרשת בזק, קבע לפני כארבעה חודשים בית משפט כי בעל השליטה בחברה, שאול אלוביץ', יורחק מהחברה ונאסר עליו להתייצב במשרדי כל החברות בקבוצת יורקום-בזק. בית המשפט קבע כי אלוביץ', מנכ"ל yes, רון אילון, וסמנכ"ל הכספים בחברה מיכאל ניימן חשודים בעבירת דיווח לחוק ניירות ערך, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מרמה, הפרת אמונים, עבירות מנהלים בתאגיד ושיבוש הליכי משפט.
הפרשה החלה כחקירת אי-סדרים לכאורה במסגרת עסקת בזק-yes. החקירה, שהסתיימה לאחרונה והועברה לטיפול הפרקליטות, מסבכת את החשודים בעבירות של קבלת כספים במרמה; הדלפת חומרים אסורים מוועדות החברה הבלתי תלויות וממשרד התקשורת על-ידי מערך "חפרפרות" שהופעל בידי אלוביץ', בעל השליטה בבזק ומקורביו. וכן בעבירות של פעילות מרמתית מתמשכת, מאורגנת וסדרתית סביב עסקאות ענק של בזק - עסקת בזק-yes ועסקת בזק-חלל תקשורת - תוך עיוות נתונים שביצעו לכאורה יו"ר חברת yes וחשב הכספים שלה. בין היתר נחשדים גם מנכ"ל משרד התקשורת, שלמה פילבר, והעוזרת האישית שלו, בקבלת החלטות שנועדו להיטיב לכאורה עם בזק.