אחרי שחבר הכנסת דוד ביטן בחר לשמור בחקירתו על זכות השתיקה, הערב (שלישי) פורסם "במהדורה המרכזית" קו ההגנה המרכזי החדש של הצוות של חבר הכנסת. בסביבתו של ביטן בודקים האם ניתן להשתמש בחסינות שלו כחבר כנסת כדי למנוע מהמשטרה להשתמש בהאזנות הסתר שהשיגה בחנות הרהיטים מצדה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
החוק בנושא האזנות לחברי כנסת הוא מאוד נוקשה וברור וניתן להפעיל האזנות רק בנסיבות מאוד מיוחדות הכוללות אישור של שופט. גורם שמקורב מאוד לביטן אמר היום: "אנחנו בטוחים שנעשו מחדלים בעניין הזה ונבדוק כיצד ניתן למנוע מהמשטרה להשתמש בזה".
אתמול פורסם ב"מהדורה המרכזית" כי מסתמן שמשה יוסף, מי שהוגדר "הגזבר של דוד ביטן", יודה בתיווך לשוחד - אולם לא יהפוך לעד מדינה. ההודאה צפויה להתקבל במסגרת הסכם עסקת טיעון, במסגרתו ייגזרו על יוסף 18 חודשי מאסר. יוסף מסרב לחתום על הסכם עד מדינה, שכן אינו מעוניין בעימותים מול ביטן ואחרים בחדר החקירות.
בסביבתו של ביטן העבירו היום ביקורת חריפה על ניסיונותיה של המשטרה לגייס את משה יוסף להעיד נגד ביטן, כמעט בכל מחיר. "זה פשוט לא שפוי מה שעושים", סיפרו הגורמים. "כדי לשחרר אדם אחד על מנת להפליל אדם אחר".
בפרקליטות אמנם מאוכזבים כי יוסף לא ישמש עד מדינה, אולם גם במסגרת העסקה המסתמנת מדובר בהישג: יוסף צפוי להעיד בבית המשפט כי אכן קיבל כסף מקבלנים, אותו העביר לדוד ביטן כשוחד. בכך הוא לוקח אחריות על מעשיו ומביע חרטה עליהם.
הפסיקה בישראל קובעת כי נותן השוחד והמתווך לשוחד מקבלים עונש ששווה לכמחצית העונש אותו מקבל מי שקיבל את השוחד. הסיבה לכך היא שמקבלי שוחד הם אנשי ציבור ונאמניו, ומשכך העונש שלהם הוא כפליים מזה של נותני השוחד, שהם אנשים פרטיים. משכך, במידה והעסקה אכן תיחתם וביטן אכן יורשע בקבלת שוחד, עונש המאסר הצפוי לו עומד על כשלוש שנים.