פרקליט המדינה שי ניצן הבהיר היום (שלישי) במהלך כנס העיתונות באילת כי "אין ראיות שמצדיקות חקירה נגד ראש הממשלה בפרשת הצוללות". ניצן אף מתח ביקורת על חוק ההמלצות שאושר אתמול בקריאה ראשונה במליאת הכנסת, ואמר כי "גם בנוסח המרוכך שלו, החוק בעייתי".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לעמוד הפייסבוק של החדשות
ניצן אמר כי חקירות ראש הממשלה בתיקי 1000 ו-2000 לא יימשכו עוד זמן רב וכי חומרי החקירות יועברו בקרוב לידי הפקליטות. הוא אף הוסיף כי נתניהו ייחקר ככל הנראה עוד מספר פעמים נוספות.
הפרקליט התייחס גם לחוק ההמלצות, ואמר כי הוא מתקשה להבין לשם מה החוק נועד. "גם בנוסח המרוכך שלו, החוק הזה בעייתי", אמר. הוא אף הוסיף כי החוק ייפגע בעבודת הפרקליטות וציין כי אינו מבין את מטרתו ואיזה אינטרס ציבורי זה משרת.
בהמשך דבריו התייחס ניצן לתחושות בפרקליטות בעקבות גל הצעות החוק האחרון בקואליציה. "בהחלט יש תחושה של מתקפות מצד גורמים שונים על מערכת אכיפת החוק כמו המשטרה, הפרקליטות וגורמים אחרים", אמר. "שום דבר לא ירתיע אותנו. אנחנו נמשיך להיאבק בשחיתות. מדינה מושחתת היא זו שלא נלחמת בשחיתות - מדינת ישראל אינה מושחתת".
בשבוע שעבר נחקר נתניהו בפעם השישית במעונו בירושלים. במוקד החקירה היו שני התיקים: 1000 (פרשת המתנות) ו-2000 (המו"מ עם מו"ל "ידיעות אחרונות" נוני מוזס) ובמהלכה עומת נתניהו עם העדויות החדשות שהצטברו במהלך חודשי החקירה האחרונים.
לאחר חקירתו צייץ ראש הממשלה כי "גם הערב אני בטוח לחלוטין: לא יהיה כלום, כי לא היה כלום". עם זאת, על פי התרשמות של גורמי אכיפת החוק, נתניהו עדיין לא הצליח להפריך את החשדות העיקריים שהועלו נגדו לאחר שעומת עם העדויות שנאספו במהלך החקירה. לא מדובר בפרשנות משפטית מסוימת, אלא הערכה שמקובלת על רוב הגורמים המעורבים בחקירה.
עם זאת יש לזכור כי חקירתו השישית של נתניהו לא תהיה האחרונה, וצפויות עוד לפחות חקירה אחת או שתיים שיתמקדו בתיק 2000. אחרי כל ההערכות הללו יש קביעה אחת ברורה: בסופו של דבר מי שיקבל את ההכרעה בדבר הגשת כתב אישום הוא היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, וההחלטה הזו צפויה להתקבל רק בעוד חודשים ארוכים.
במהלך סבב החקירות האחרון, שהחל לאחר החגים, החוקרים הטיחו בנתניהו את העדויות החדשות שאספו בחודשים האחרונים ובעיקר מעמתים אותו עם עדויות. לאחר החקירה הזו ההערכה היא שיידרשו עוד חקירה אחת או שניים, ולאחריהן יוכלו באגף החקירות בסיכום שני התיקים ובגיבוש חוות דעת.
נכון לעכשיו לא השתנתה המגמה המסתמנת להמליץ להעמיד לדין את נתניהו - גם אם ההמלצה עצמה תיאסר לפרסום. הסוגיה היחידה שעדיין נותרה פתוחה במשטרה היא האם ההמלצה תכלול גם את עבירת השוחד החמורה.