רונן כהן, קצין שב"ס שנעצר בחשד למעורבות בלינץ' שבוצע באזרח האריתריאי הפטום זרהום, שנחשד כמחבל, מתייחס היום (שישי) לחשדות החמורים נגדו ומדגיש: "פעלתי באופן אוטומטי תוך תחושה שאני מכה מחבל שעדיין מהווה סכנה לי ולכל הנוכחים שם".
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
בפוסט שפרסם בפייסבוק מתאר כהן את התגלגלות האירועים בתחנה המרכזית בבאר שבע לאחר שהמחבל נכנס עם אקדח ופתח בירי. "לידיעת כולם, הגעתי בריצה בזמן הפיגוע כשכולם ברחו החוצה. בשניות קיבלתי על עצמי החלטה להיכנס פנימה למרות שהעמדתי את חיי בסכנת מוות מיידית כי כך חונכתי בצבא ובשב"ס".
קצין השב"ס מביע צער על מותו של זרהום: "אני רק רוצה לומר שבראש ובראשונה אני מצטער שהתברר שהוא לא מחבל ואני משתתף בצער המשפחה של המנוח".
לאחר מכן הוא מבהיר כי יפעל באופן זהה אם יקלע למצב דומה: "לא היססתי ולא אהסס לחתור למגע בכל פעם שאתקל חלילה בסיטואציה דומה כאשר אני מרגיש סכנה לי ולסובבים אותי ובסערה הנפשית שהייתי באותו רגע פעלתי באופן אוטומטי תוך תחושה שאני מכה מחבל שעדיין מהווה סכנה לי ולכל הנוכחים שם".
כהן יוצא נגד היחס כלפיו בתקשורת וכותב: "אני חושב שה'לינץ'' התקשורתי עליי הוא לא מוצדק כי בזמן מלחמה וללא נשק לחתור למגע זה לא מה בכך. אני לא מדבר על שוטרים וחיילים שברחו מהזירה אף על פי שהיו חמושים כי אני לא יכול לשפוט אותם, כל אחד עם התעצומות נפש שלו, האופי שלו ויכולתו. אני מבקש שלא ישפטו את אותם חיילים ושוטרים כי אחרים לא היו בסיטואציה על מנת שישפטו את אלה שהיו".
את הפוסט הוא חותם בהבעת תודה "לכל האנשים הרבים שתומכים בי ובמשפחתי, זה ממש לא מובן מאליו הכמות האהבה שמרעיפים עלינו. אני רוצה להודות לבית סוהר 'אלה' על התמיכה הרבה בי. אני מאמין שיהיו ימים טובים יותר".
אתמול שחרר בית משפט השלום בבאר שבע בתנאים מגבילים את כהן וסוהר נוסף בשב"ס, למרות שהמשטרה ביקשה להאריך את מעצרם. השופט אמיר דורון קבע כי על השניים לשלם ערבות ולהתייצב לחקירה כשיידרשו לכך.
למרות השחרור, בהחלטתו מתח השופט דורון ביקורת חריפה על התנהלותו של הקצין. "אין שום חוק במדינת ישראל שמאפשר לאנשים, גם אם הם לובשי מדים שנקלעו לזירת אירוע לאחר שהמחבל נוטרל, להוסיף ולחבוט בפצוע ששוכב על הרצפה, וזאת גם אם הם סבורים שבמעשה זה הם ממלאים תפקיד ביטחוני לכאורה".
"מרגע שאותו אדם (זרהום) שכב על הרצפה מתבוסס בדמו, ולכל הדעות היה מנוטרל מהמשך עשייה עבריינית, לא היה כל מקום, צידוק או צורך על המשיב (הקצין) לתרום את חלקו במעשה האלימות שבוצע לאחר מכן", הוסיף השופט.
סנגורו של הקצין, עורך הדין עידו פורת, מתח בתום הדיון ביקורת חריפה על גורמי האכיפה. "המשטרה נהגה בפופוליזם", אמר. "גורמים פוליטיים הפעילו עליהם לחץ להביא קצין מצטיין שביצע את תפקידו ומילא את חובתו כאזרח וכקצין. להעמיד אותו במצב הזה זו בושה ותעודת עניות למערכת. שירות בתי הסוהר נהג בצורה מחפירה. במקום לתת גיבוי ללוחמים, שבלי להסס חתרו למגע, הביאו אותם לספסל הנאשמים".