רק היום בצהריים (חמישי) אחרי יומיים במעצר, שוחררו עורכות הדין הצעירות שנחשדו בשיבוש מהלכי משפט ובקשירת קשר לביצוע פשע בפרשת דומרני. "לעצור עורכי דין ולחגוג על הדם שלי באותה פרשה, זה באמת בגדר בריונות משטרתי", אמרה היום אחת מהן בריאיון מיוחד.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
"לא אמרו שזו חקירה או עדות", סיפרה ש', אחת מעורכות הדין ששוחררו על הרגע שבו נקראה למשרדי המשטרה. "הם אמרו שהם לא יכולים למסור פרטים. מדברים על נושא של ניסיון לפגוע בי. זה התחיל בכמה שעות עדות, בסוף העדות זה הפך להיות חקירה תחת אזהרה, מספר שאלות מצומצם, ואז בעצם מודיעים לי שאני עצורה".
ש' סיפרה כי הרגעים שבהם נעצרה היו קשים למדי עבורה. "אזיקים על הידיים והרגליים, בית משפט וצלמים. זה קשה ומשפיל מאוד. גם ברמה האישית וגם ברמה המקצועית. להיפגש עם לקוחות שלי בבית המעצר, כשאני אזוקה בידיים וברגליים, זה ממש היה מצעד בושה יום יום".
"מסע הכפשה אישי"
ש' רק בת 28, אך היא כבר מייצגת בתיקים הפליליים את העבריינים הכי גדולים: מעצר ארגון הפשע של האחים מוסלי, פרשה 512 בה היא מייצגת את בכירי העבריינים ועכשיו מעצרו של שלום דומרני ואנשיו. "עבדתי קשה מאוד כדי להגיע לאן שהגעתי, אני עדיין עובדת קשה מאוד", אמרה.
"עמדתי על זה שיקחו אותי לפוליגרף באותו רגע, אמרתי להם שהם יכולים לשאול כל דבר, לא רק על הפרשיה הזו בפרט", הוסיפה על פרטי החקירה. "מסע ההכפשה הזה היה משהו יותר אישי מאשר להגיע לחקר האמת.
במשטרה טוענים היום כי נגד ש' וכנגד חברתה שוקלים להגיש כתב אישום בימים הקרובים. פרקליטה טוען כי הסנגורים במדינת ישראל הפכו לשק חבטות. "המשטרה במסגרת מלחמתה בפשיעה, סוברת שהסנגורים הם חלק מהמשחק, אז אני מודיע לכם שלא", הסביר עו"ד משה יוחאי. "אנחנו נילחם על המקצוע שלנו. הסנגורית הנכבדה מיום ראשון תחזור לעבודתה ותעשה את מלאכתה נאמנה כפי שהיה עד כה".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "אלו טענות מגוחכות וחסרות שחר. מדובר חשדות חמורים וקשים שעל רקע קיומו של צו איסור פרסום לא נוכל, מטבע הדברים, להרחיב עליהם. אולם ביום שיוסר הצו, הציבור כולו יהיה עד לאחת הפרשות החמורות והקשות שאירעו בדרום".