עד כמה קידום ביטול ההפרדה התאגידית בין בזק ליס – אותו צעד שהיה שווה לשאול אלוביץ' כ-200 מיליון שקלים – נעשה בניגוד לדעת הדרג המקצועי? זו אחת אחת הסוגיות המשמעותיות בחקירת תיק 4000. לפי חלק מהפרסומים, חוקרי המשטרה הטיחו אתמול (שלישי) בנתניהו שהיה פער מסוים בין עמדת גורמי המקצוע לבין נתניהו שדחף לכך: לדבריהם, הוא קידם, בעוד שהם הסתייגו.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
אולם בתגובה, ציטט להם ראש הממשלה ממכתב ששולחת פקידת הציבור המוערכת ביותר במשרד התקשורת: היועצת המשפטית דנה נויפלד, מינוי מקצועי הרבה לפני תקופת נתניהו. כותרת המכתב? "היועצת המשפטית של משרד התקשורת ממליצה על עסקת בזק-יס".
"הואיל ומדובר בהעברת אמצעי שליטה כאשר כל החברות הן בשליטה של אותם יחידים, אנו סבורים כי אין מניעה לאשר את השינוי באחזקות כמפורט בבקשה", כתבה היועצת. "לאור כל האמור, המלצתנו היא לאשר את הבקשה בהתאם לסמכותך". ככל הנראה, טען נתניהו בחקירה כי מרגע שהיועצת המשפטית של המשרד מחליטה הונח בפני צרור ניירות לחתימה – הוא עצמו היה לא יותר מ"סטטיסט" בתהליך של אישור המהלך.
"בכל תפקידיי אף פעם לא קיבלתי החלטה נגד העמדה של כל גורמי המקצוע במשרד. כך גם עשיתי הפעם. היתה המלצה של כל גורמי המקצוע לתמוך בחתימה על מיזוג יס ובזק, והחתימה שלי היתה פורמאלית", ציין ראש הממשלה בחקירה. "תראו לי החלטה אחת שלי נגד גורמי המקצוע. איך אפשר לייחס לי שוחד אם לא קיבלתי דבר? ערב הבחירות היתה תחושה של מהפך באוויר. אתם רוצים לומר לי שאלוביץ' העריך שאבחר ואשאר שר התקשורת אחרי הבחירות?".
מבחינת נתניהו, המכתב מהווה הוכחה לכך שלא פעל בצורה חריגה, אלא חתם על מסמכים מתוקף תפקידו. גורמי החקירה, מצדם, ככל הנראה ממשיכים לדבוק בגרסה לפיה לא מה שקרה באופן רשמי, "מעל השולחן", הוא שמשנה – אלא מה שקרה באופן לא רשמי.
ההערכה לפיה תיק 4000 הוא התיק החשוב במסגרת שלל החקירות שבהן הוא מעורב נותרה על כנה - שכן התיק לא נשען על פרשנות משפטית אלא מתמקד ונשען על עובדות, מסמכים, קלטות ועל שני עדי מדינה הנחשבים לשחקנים ראשיים בפרשה הזו. ההערכה היא כי לנתניהו נותרה עוד חקירה אחת בתיק, ולאחריה יחלו לסכמו.