אלה המכוניות שהפורצים הכי אוהבים: יש להם סוגי רכב מועדפים לגניבה, אזורים מועדפים לפריצה, ימים בשבוע בהם הם פעילים יותר מבימים אחרים - ורובם נוקטים באותה השיטה. אם אתם בעלי רכב מסוג מסוים, גרים באחד האזורים ה"אדומים" או ששכחתם את המפתח לאוטו בתוכו או בסמוך לו - הרכב שלכם בסכנה וחשוף לפריצות של גנבים וחוליות גנבים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
נכון לרבעון השני של 2017, הרכב הנגנב בישראל הוא מסוג סקודה - כך עולה מנתונים שהגיעו לידי חדשות 2. מיד אחריו - פולקסווגן, קיה, טויוטה, יונדאי, מרצדס, איסוזו, מיצובישי, סיאט, אאודי, סיטרואן, שברולט, איווקו, דאף, הונדה וסאנגיונג. רבים מהרכבים הגנובים מוצאים את דרכם לאחר מכן לרמאללה וטול כרם. רוב הרכבים שנגנבים הם כאלה עם שנות הייצור 2013-2016 והם מהווים 54% מכלל הגניבות.
מנתוני חברת "איתוראן" עולה כי גוש דן (29%), אזור השרון (25%) ואזור ירושלים (14%) הם שלושת האזורים המועדים ביותר לפורענות, בהם מתרחשים מקרי הפריצה הרבים ביותר. 12% מהפריצות מתרחשות באזור השפלה, 1 מכל 10 פריצות אירעה ברבעון האחרון של 2017 באזור הדרום, 8% מהפריצות בצפון ו-2% ביו"ש. בניתוח לפי ערים, ירושלים היא בירת הפריצות - ופורצים בה לרכבים 12% מהגנבים- יותר מאשר תל אביב (5.5%) ונתניה (4.3%) גם יחד.
ג'יפים וג'יפונים - כלי הרכב הגניבים ביותר
הימים המועדפים על הגנבים הם ימי שני ורביעי, ורובם המכריע פורצים לרכבים באלימות או שהם מנסים להניעם באמצעות מחשבי רכב פרוצים. 14% מהפורצים גונבים את מפתח הרכב מביתם של בעל או בעלת הרכב ו-2% גונבים רכבים במסגרת שוד אלים או לאחר שמפתחות הרכב הושארו בו. "ברבעון השני של 2017, נתפסו 27 חוליות גנבים שמעצרם יחסוך למשק הישראלי כ - 147 מיליון שקלים", מסר ניר שרצקי, מנכ"ל חברת איתוראן.
דוח גניבות רכב שערכה החברה ברבעון השני של 2017 מעלה לראשונה זינוק חד באירועי גניבות ג'יפים וג'יפונים, שלראשונה קפצו לראש טבלת הרכבים הגנובים בישראל (34% מהגניבות). בשלושת החודשים האחרונים חל גידול של 24% במספר אירועי גניבות הג'יפים והג'יפונים לעומת הרבעון הראשון השנה. 31% מהרכבים שנגנסים הם רכבים פרטיים, 18% רכבים מסחריים, 3% כלי צמה ו-2% אופנועים. הרכבים הגנובים עוברים בדרך כלל לרמאללה וטול כרם, הנמצאות בסמוך למרכז הארץ ומשמשות עבור הגנבים ערי מקלט.