בית המשפט האריך היום (שני) את מעצרם של איש העסקים בני שטיינמץ ושל היועץ האסטרטגי טל זילברשטיין בארבעה ימים בלבד, למרות שהמשטרה ביקשה להאריך בשמונה ימים. שטיינמץ מחה על מעצרו ואמר בבית המשפט: "כל החקירה הזאת זה כלום ולא יהיה כלום".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
במשטרה מנגד טענו לראיות מוכחות נגד שטיינמץ ואמרו כי "האקדח המעשן של הפרשה הראשונה (גינאה) ירה בפרשה החדשה". החשודים האחרים, לבד מדוד גרנות, ישוחררו ככל הנראה למעצר בית. על פי החשד, שטיינמץ וזילברשטיין פעלו להלבין סכום של כ-9 מיליון יורו כדי לכסות על עבירה אחרת - מתן שוחד לבכירים בעולם, בהם נשיא גינאה החדשה בתמורה להטבות כלכליות.
לדברי שטיינמץ בבית המשפט, "אני מרגיש נורא שהמדינה עושה לי דבר כזה. אני מרגיש כמו במשטר טוטליטרי של דיקטטורה. לא שיבשתי אפילו רבע שיבוש. יש פה מלחמה פוליטית וג'ורג' סורוס סימן אותנו. להוציא נגדי צו מעצר זה דבר נורא".
גם ממלא מקום יו"ר דירקטוריון בזק, דוד גרנות, עוכב היום לחקירה במסגרת הפרשה. עם זאת הוא שוחרר ורשאי לשוב לעבודתו ללא מעצר בית וללא תנאים מגבילים. גרנות מכהן כיו"ר הזמני של בזק לאחר ששאול אלוביץ הורחק מתפקידו בשל החקירה שמתנהלת נגדו ברשות לניירות ערך. "נכון למועד הדיווח אין בידי החברה כל מידע אודות מהות החקירה, נסיבותיה ותוכנה", נכתב בדיווח לבורסה. "אולם כפי שנמסר לחברה, החקירה אינה קשורה לחברה ובכלל זה היא אינה קשורה לנושאים הנחקרים במסגרת חקירת הרשות לניירות ערך אודותיה דיווחה החברה ב-20 ביוני ובדיווחים עוקבים".
היחידה הארצית של המשטרה עיכבה הבוקר לחקירה באזהרה חמישה אנשי עסקים בכירים בחשד לביצוע עבירות על חוק איסור הלבנת הון, זיוף מסמך, שימוש במסמך מזוייף, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, שיבוש מהלכי משפט ומתן שוחד.
מאוחר יותר הותר לפרסום כי המיליארדר בני שטיינמץ הוא אחד מאנשי העסקים שעוכבו הבוקר לחקירה. ככל הידוע, הפרשה הנוכחית אינה קשורה למעצרו של שטיינמץ בדצמבר האחרון, אז עלה חשד ששטיינמץ נתן שוחד לעובדי ציבור בגינאה בתמורה לקידום ענייניו.
במהלך הפעילות בוצעו חיפושים בבתיהם ובמשרדים המשמשים את חלקם והחל משעות הבוקר חוקרת המשטרה את המעורבים בחשד כי פעלו יחד באופן שיטתי עם החשוד העיקרי, על מנת לייצר ולהציג חוזים ועסקאות פיקטיביים, בין היתר בתחום הנדל"ן במדינה זרה וזאת לצורך העברות כספים והלבנת הון.
החקירה מנוהלת בשיתוף פעולה בינלאומי וכן עם הרשות לאיסור הלבנת הון ומימון טרור, ובליווי פרקליטות מיסוי וכלכלה והמחלקה הפלילית והבינלאומית בפרקליטות המדינה. בהמשך להתפתחויות בחקירה יוחלט האם להביא את מי מהמעורבים לבית המשפט לדיון בעניינו.