בחודש פברואר האחרון עורר מפכ"ל המשטרה אלשיך סערה כשטען בריאיון ל"עובדה" כי חוקריו של רה"מ נתניהו היו נתונים למעקב. לאחר הריאיון נשאל והמפכ"ל ודוברות המשטרה על ידי התקשורת מה נעשה והמפכ"ל אמר שהם החליטו לטפל בעניין ברמה הציבורית כדי לא לפגוע או לזהם חקירה רגישה, אך כעת מתברר שאכן נעשו פעולות חקירה.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
לפחות ארבעה חוקרים פרטיים, ייתכן שאפילו יותר, נחקרו באזהרה כבר לפני שלושה חודשים וחלקם הועבר לביהמ"ש שם הוארך מעצרם. במשטרה לא מפרטים מה נעשה מאז עם חומרי החקירה, אך ככל הנראה החקירה העלתה שמאחורי אותם חוקרים עמד משרד חקירות מוכר מאוד.
לפני כחודשיים אמר אלשיך בריאיון ל"עובדה" כי "יש לחצים על גורמים שעוסקים בחקירה, שמסתובבים אנשים שמרחרחים סביב משפחותיהם ושכניהם כדי לאסוף אינפורמציה על החוקרים". כשנשאל מדוע המשטרה לא פתחה בחקירה בנושא, השיב אלשיך: "יש לפעמים סיטואציות שבהן לא נוח לנו לפתוח חקירה שתזהם חקירה אחרת". עם זאת, המפכ"ל הבהיר כי התבטא בפומבי נגד הלחצים ובעקבות זאת הם פסקו. "אמרתי שאסור שיופעלו לחצים על חוקרים דרך המשפחות שלהם", הסביר. "זו הסיבה שיצאתי ציבורית נגד התופעה. לא עסקתי במי שלח אותם, אבל זה נפסק".
לאחר מכן טענו גורמים בכירים במטה הארצי של המשטרה כי היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט ופרקליט המדינה שי ניצן עודכנו בזמן אמת על החוקרים הפרטיים שאספו, לכאורה, מידע על החוקרים הבכירים במשטרה - ביניהם גם חוקרי נתניהו.
ראש הממשלה עצמו תקף בחריפות את טענות אלשיך. "הטענות שהושמעו הן חמורות והן צריכות להדיר שינה מעיני כל אדם הגון, צריך לחקור את האמת ומייד", כתב רה"מ בחשבון הפייסבוק שלו לאחר הפרסומים. "דמיינו איך הייתם מרגישים אם חוקרי המשטרה שמנהלים חקירה נגדכם היו טוענים שהפעלתם חוקרים פרטיים נגדם ונגד משפחותיהם. האם חוקרים שחושבים שהנחקר עוקב אחריהם, או שולח מתלוננת על הטרדה מינית כנגד ראש היחידה שלהם, יכולים לעשות את מלאכתם באופן אובייקטיבי? ומה זה אומר על ההמלצות שלהם?"
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "בעקבות חשד שעלה במסגרת הערכת רמת האיומים כנגד אנשי משטרה, נפתחה במשטרת ישראל חקירה בהקשר זה. בחקירה נמצא כי גורמים מסויימים ניהלו חקירה פרטית כנגד איש להב 433. מטבע הדברים לא נוכל להרחיב מעבר לכך".