"הגברת נתניהו לא עברה שום עבירה" - כך טען הערב (ראשון) ניר חפץ, יועץ התקשורת של משפחת נתניהו, בתגובה להמלצת המשטרה להעמיד את רעיית ראש הממשלה לדין בשלוש פרשות שונות. חפץ הדגיש כי "מדובר בנושאים שאפילו לא מגרדים את ההגדרה של זוטי דברים. על מה מדובר? על אוכל? על טיפול של כמה ימים באביה ששכב על ערש דווי והגברת נתניהו שילמה עבור הטיפול הזה מכספו של אביה?".
לעדכונים נוספים ושליחת הסיפורים שלכם - היכנסו לחדשות 2 בפייסבוק
חפץ הביע אמון בכך שהפרליקטות תבדוק את החשדות במהרה: "על כן אנחנו בטוחים שהרשויות יידעו להתעלם מהניפוח בתקשורת. כאשר יבדקו את העובדות יתברר שמדובר באבסורד שאין בו כלום ואפילו פחות מזה".
כפי שפרסם היום לראשונה כתבנו גיא פלג, במשטרה מצאו תשתית ראייתית להעמיד את רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו לדין, בחשד לעבירה של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות בפרשות הארוחות ובפרשת המטפלת הסיעודית של אביה. החשד המרכזי נגד נתניהו הוא שהשיתה את ההוצאות על המטפלת הסיעודית של אביה על המדינה. בפרשת החשמלאי, ממליצה המשטרה לסגור את התיק נגדה.
בכל האמור למעורבותו של עזרא סיידוף בפרשה, ממליצה המשטרה להגיש נגדו ארבעה אישומים - מרמה והפרת אמונים בפרשת הארוחות, סיוע בקבלת דבר במרמה בפרשת המטפלת של אביה של נתניהו וקבלת דבר במרמה בפרשה נוספת. בפרק שעוסק בחשמלאי אבי פחימה מייחסים לו במשטרה עבירות של זיוף וקבלת דבר במרמה.
איך עבדה השיטה לכאורה?
מהי פרשת הארוחות? בבית ראש הממשלה קיים תעריפון - סכום כסף שאיתו יש לארח אורחים מקומיים וסכום כסף גבוה בהרבה, שנועד לאירוח רבי מעלה מחו"ל. הטענה שהעלה אב הבית לשעבר במעון ראש הממשלה, מני נפתלי, היא שבזמן ששהו במעון אורחים מקומיים לארוחות, נרשם כאילו היו בו אורחים רבי מעלה מחו"ל - וכך נוצר מצב שבו המדינה ספגה נזק של מאות שקלים נוספים על כל מנה.
היום הודיעה המשטרה כי ממצאי חקירת פרשת מעונות ראש הממשלה הועברו לידי פרקליטות המדינה. על פי ההערכה, הצטברו מספיק ראיות בתיק נגד רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו. עוד מסתמן כי נגד שלוש הדמויות המרכזיות בפרשה, שרה נתניהו, סמנכ"ל במשרד ראש הממשלה עזרא סיידוף, והחשמלאי אבי פחימה, התגבש בחקירה חומר ראייתי שמצדיק הגשת כתב אישום.
"היחידה הארצית של משטרת ישראל סיימה חקירה בעניין מעונות ראש הממשלה", נאמר בהודעת המשטרה. "בסיומה של החקירה, הועברו כל הראיות לכאורה, הממצאים והתובנות שנאספו בחקירות המשטרה לפרקליטות מחוז ירושלים, שליוותה את החקירה, לצורך עיון והחלטה".
סיידוף: "הכל שטויות במיץ, חסכתי כסף למדינה"
הפרשה החלה בפברואר 2015 באישור היועץ המשפטי לממשלה ופרקליט המדינה והתמקדה במספר נושאים, אשר בעניינם עלה חשד לביצוע עבירות פליליות, בהן חשד לקבלת דבר במרמה ולמרמה והפרת אמונים, כולל טיפול בתלונות הדדיות. עזרא סיידוף, אחד החשודים המרכזיים בפרשה, התייחס אז לחשדות על כשלים בניהול כספי במעונות ראש הממשלה. "הכל שטויות במיץ עגבניות - אני חסכתי כסף למדינה", אמר לעורך הדין הפלילי גדי טל, שאותו שכר לייצגו.
"יש לו הסברים להכל", אמר העו"ד. "הוא הראה לי מסמכים שמאוד הרגיעו אותי. הוא מצפה להגיע למשטרה ולמסור את דבריו בכל נושא שלגביו יישאל". חודש לפני כן התייצב החשמלאי אבי פחימה במשרדי היחידה הארצית לחקירות הונאה בלוד, שם נחקר בחשד שהועסק וקיבל שכר בניגוד לחוק עבור שירותים שנתן למשפחת נתניהו בביתם בקיסריה.
העסקתו של פחימה בוצעה בניגוד להנחיה מפורשת שלא להעסיק דווקא אותו, בשל היותו פעיל ליכוד מוכר המיודד עם בני הזוג נתניהו. בחודש יולי הודיע היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין כי החליט לפתוח בחקירה פלילית "בנוגע למספר עניינים הקשורים בהתנהלות מעונות ראש הממשלה" - הן בנושאי המעון בקיסריה והן בנוגע למעון בירושלים.
ממשפחת נתניהו נמסר בתגובה: "בהודעת המשטרה לא הייתה שום המלצה להעמיד לדין את הגברת נתניהו. בניגוד לפרסומים הגברת נתניהו לא ביצעה עבירה כלשהיא. הטענות השונות שעולות באמצעי התקשורת יתבררו כעורבא פרח כפי שקרה עם כל הטענות שהוטחו במשפחת נתניהו לאורך השנים".