חשיפת בדיקת הפוליגרף שנערכה לקצין המשטרה המושחת ערן מלכה מעלה כי חוקרי מח"ש לא הסתפקו במידע שסיפק על המעורבים הידועים בפרשת פישר ושאלו אותו בין היתר על שורה ארוכה של ראשי מערכת האכיפה בישראל.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
רשימה חלקית של השמות שבעניינם נשאל מלכה האם הוא מסתיר מידע פלילי מהותי: עו"ד ניסים מרום - מבכירי הפרקליטות, ניצב ירון בארי - ראש אגף התנועה (בעניינו הגיע מידע שנבדק ונשלל), ניצב ברונו שטיין (מנחקרי הפרשה), תת ניצב אפרים ברכה - ראש יאח"ה, הרב יאשיהו פינטו - שהורשע בניסיון לשחד את ברכה, ניצב מני יצחקי, מפכ"ל המשטרה היוצא יוחנן דנינו, השופט גלעד נויטל, השופט צבי סגל, היועץ המשפטי לממשלה יהודה וינשטיין וראש ועד עובדי נמל אשדוד לשעבר אלון חסן.
בחקירתו ענה מלכה כי אינו מסתיר מידע ונמצא דובר אמת, אך עוד קודם לכם נשאל האם הוא מסתיר אירועים פליליים מהותיים שבהם מעורבים אנשי משטרה ושעליהם לא מסר מידע במתכוון. בתשובתו ביקש מלכה להישאל רק על גורמים במשטרה, מאחר שלדבריו יש לו מידע על בכירים שאינם שוטרים אך הוא לא נחקר בנושא.
מי הם אותם בכירים? מאיזו רשות? מדוע לא נחקר בנושא? הפוליגרף, לרוע המזל, לא עונה על השאלות הללו. מלכה נמצא דובר אמת גם באשר לעדותו ולפיה תיאם עם ניצב שטיין את הגרסה שימסור כשיישאל על מימון נסיעתו לחו"ל בידי הקבלן החשוד בפלילים יאיר ביטון.
"עדת המדינה 'נזכרה' שלא מסרה שמות"
גם בדיקת הפוליגרף של עדת המדינה מעלה נתונים מעניינים. על סמך ממצאי הבדיקה התקבל במח"ש הרושם כי העדה מסתירה פרטים נוספים. הבודק המוסמך, מומחה הפוליגרף שלמה ברוק, קבע: "הנבדקת 'נזכרה' שיש עוד שני שמות שאותם לא מסרה לחוקרים".
לסיכום קבע הבודק כי אין להוציא מכלל אפשרות כי בעתיד עשויה העדה להיזכר בנקודות, מקרים או שמות נוספים שלא סיפרה עליהם - מה שמעלה את האפשרות שלמרות שפרשת פישר מסועפת מאוד כבר עכשיו, עדיין לא נאמרה המילה האחרונה.