חקירתו של קצין המשטרה המעורב בפרשת השוחד שבה חשוד עו"ד רונאל פישר, חושפת את השיטה המתוחכמת שבה ניהלו השניים את ההתקשרות ביניהם. זו התבססה על אפליקציה סלולרית ייחודית, שאפשרה לקצין להדליף לפרקליט מידע סודי על נסחטים אפשריים באופן מוצפן. בין המעורבים בפרשות שנחשפו: מנכ"ל לשעבר של חברה ציבורית גדולה.
רוצים לקבל עדכונים נוספים? הצטרפו לחדשות 2 בפייסבוק
חוקרי מח"ש יבקשו היום (שני) מבית המשפט בירושלים להאריך את מעצרו של מנכ"ל המוסד ממשלתי לשעבר, החשוד ששילם שוחד בתמורה לטיפול מקל ולפרטים מחקירה שהתנהלה נגדו. במח"ש נחקרות כעת כעשר פרשיות חדשות שהפרטים עליהן נודעו בעקבות החתימה על הסכם עם עדת מדינה ובשל פיצוח הטלפון הנייד של רונאל פישר.
כחמישה ימים לאחר שנעצר שוב בחשד למעורבותו ב-10 פרשיות שוחד חדשות, הצליחו חוקרי מח"ש לחשוף את השיטה שבה פעל עו"ד רונאל פישר בפרשת השוחד הגדולה שבה הוא חשוד. התפנית בפרשה התאפשרה הודות למעצרו של בכיר יחידת 433, רפ"ק ערן מלכה, החשוד שניהל במשותף עם עו"ד את מסכת הסחיטות והשוחד.
על פי החשדות נגדו, נהג מלכה להדליף לפישר דוחות מודיעין סודיים הכוללים שמות קוד של נחקרים עתידיים ואת תכניות חקירה שלהם. על פי המיוחס לעורך הדין, נהג פישר לתרגם את המידע ולהגיע לאותם הנחקרים העתידיים. עובדת משרדו של פישר, שחתמה על הסכם עדת מדינה, אישרה כי במסגרת ההתקשרות ביניהם קיבל מלכה מעורך הדין סכומי כסף גדולים.
חקירת החשודים במתן השוחד נמשכת גם כעת במשרדי מח"ש, כשביניהם גם מנכ"ל בכיר לשעבר של חברה ציבורית גדולה. שני נחקרים אחרים בפרשה נמלטו לחו"ל ערב פתיחת החקירה, זאת בעקבות מידע מודיעיני שהודלף להם. חשוד שלישי אשפז את עצמו בבית חולים, מחשש שייעצר וייחקר.
במח"ש מדווחים כי פישר ומלכה אינם משתפים עוד פעולה בחקירתם. כעת מתייחסים בשב"ס בזהירות יתרה בטיפולם במלכה, זאת לאחר שבאחרונה גילה הקצין לשעבר נטיות אובדניות. במשטרה ישקלו מחדש את תנאי פרישתו של רפ"ק בדימוס ערן מלכה לאחר שסיים את שירותו לפני כחודשיים בעקבות מצב בריאותו בתנאי פרישה מלאים.