חקירת פרשת אפי נוה, יו"ר לשכת עורכי הדין המתפטר, נמשכת - והמשטרה מפרסמת הבהרה חריגה: הבוקר (שישי) התייחסה המשטרה לדיווחים ולטענות על השגת ראיות נגד נוה בפרשת "המין והמינוי" - חשד לשוחד מיני בתמורה למינוי וקידום. במשטרה הבהירו: "כל פעולות החקירה הרלבנטיות נעשו כדין, תוך איזון בין האינטרסים השונים הנוגעים לעניין". במקביל, שתי הנשים החשודות בפרשה - השופטת והפרקליטה שנשואה לשופט - נחקרות היום שוב.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
שתי החשודות נשלחו שלשום למעצר בית בתום יום החקירה הראשון שלהן. ההערכה היא שבשבוע הבא יבקשו החוקרים לזמן לעדות גורמים נוספים, ובהם גם שרים ושופטים שקשורים לוועדה למינוי שופטים.
בהודעת המשטרה הבוקר נכתב: "מבלי לאשר או להכחיש דבר מן הנטען בפרסומים שונים לגבי דרך הגעת המידע אל רשויות האכיפה, נציין כי החקירה עוסקת אך ורק בבדיקת חשדות לעבירות פליליות על פי אותו מידע בקשר למינוי שופטים, ואיננה עוסקת בנושאים אחרים. בגלל רגישות החומר המשטרה והפרקליטות הגבילו עצמן בעיון בו". מהודעת המשטרה עולה כי בית המשפט התיר לעיין במידע שהגיע לידי המשטרה.
כמו כן הדגישו כי צו איסור פרסום מוטל על פרטי החקירה שלא הותרו לפרסום עד כה, והצו עוסק גם בפרטים ומידע שהושג מהטלפונים הסלולריים של נוה. "מעבר לצרכי ניהול החקירה, קיימים גם שיקולים של פגיעה חמורה בפרטיותם של החשוד וצנעת הפרט של גורמים שונים, לרבות כאלה שכלל אינם קשורים לחקירה, עמם בא החשוד במגע ובגין שיקולים אלה החליט בית המשפט להוציא צו זה", הדגישו במשטרה.
החקירה מתנהלת באישור הגורמים המוסמכים, בליווי של פרקליטות מחוז מרכז ופיקוח של פרקליט המדינה. "מחמת הזהירות, החקירה מתנהלת גם עם בקרה של בית המשפט אשר נתבקש לאשר פעולות חקירה שונות והוא שאישר עיון בחומר רגיש תוך הטלת מגבלות שונות", ציינו.
פרקליטו של נוה תהה: "האם החקירה מזדהמת?"
בתום כ-10 שעות הסתיימה אמש חקירתו של אפי נוה, ובכוונתו להגיש תלונה במשטרה על פריצה לטלפון נייד ועבירות מחשב לאחר שהתברר כי הראיות לחדשות נגדו הגיעו ממכשירו הסלולרי שנמסר לידי כתבת גלי צה"ל הדס שטייף שחשפה את הפרשה.
נוה מעריך כי החומר "הגנוב" שנמסר לגל"צ כלל לא קשור לגירושין שלו. הוא נהג להחליף סלולריים מחשש שעוקבים אחריו, כך שהמכשיר המדובר הוא סלולרי ישן שלו שהשאיר בכספת בביתו או במשרדו. נוה גם משוכנע שמישהו גנב את הסלולרי שלו והעביר אותו בכמה גלגולים עד שלבסוף הגיע לידי שטייף. חרף סכסוך הגירושים, הטלפון לא הגיע מגרושתו ולכן נוה החליט להגיש תלונה במשטרה נגד גניבת הפלאפון, פריצתו ופריצה למחשב.
עורך דינו של נוה, בעז בן צור, התראיין הערב במהדורה המרכזית וטען כי אכן הטלפון ובו עיקר הראיות נגד מרשו הגיע בעבירה. "מדובר במכשיר טלפון שנגנב", אמר עו"ד בן צור. "אנחנו לא יודעים בידי מי. יש לנו השערות אבל את זה שהמשטרה תבדוק. המכשיר הועבר לידי כתבת גל"צ שהולכת למומחה שיפרוץ את מכשיר הטלפון ואת המידע מעבירים למשטרה. זה מעורר כמה שאלות מאוד נכבדות".
לדבריו, העובדה שהפרקליטות אף העניקה לשטייף חסינות מעוררת מספר שאלות. "השאלה הראשונה היא קבילות. מה דינה של חקירה שמתחילה בחומר שהתקבל בעבירה? האם החקירה הזאת מזדהמת מטבעה לנוכח העבירה? יש גם את ההיבט הציבורי. האם יהיה נכון לקחת טלפון פרטי של אדם עם כל ההודעות האישיות, שהכל מצוי בידי גורם עיתונאי או בידי המשטרה? האם הדבר הזה הוא מהלך תקין?".
אמש פורסמה לראשונה במהדורה המרכזית גרסתו של השופט שאשתו חשודה במתן שוחד מיני לנוה: "מעלילים עלילה נוראית". השופט הוסיף: "היחסים האישיים שלנו מצוינים, אני תומך בה, מחזק אותה ומאמין בה לחלוטין - מעולם לא הייתה לה מערכת יחסים אינטימית או רומן עם אפי נוה. כואב לי מאוד שמשרבבים את השם של אשתי כדי לפגוע בכל המערכת. עושים לה עוול נוראי".
אתמול התפטר נוה ופרסם הודעת התייחסות לחקירה. "אני מודיע בזה על התפטרותי מתפקידי כראש לשכת עורכי הדין", כתב נוה. "החלטתי לעשות כן הואיל והלשכה חשובה ויקרה לי עד מאוד. אינני רוצה שענייני האישי, שאני מניח יסתיים במהרה, יפגע בפעילותה החשובה של הלשכה. אני מודה לכל חבריי וידידיי על הדרך המשותפת שעברנו ומאחל הצלחה למי שיבוא במקומי".