מכת הפריצות בדרום ואוזלת יד המשטרה: בשנה האחרונה זו הפכה לתופעה של ממש בבאר שבע, פריצה לחנויות של מכשירים סלולריים. השיטה היא לרוב דומה וברוטלית: פורצים בכוח רב לחנות ותוך דקות נמלטים עם מאות אלפי שקלים במכשירים סלולריים. בעלי החנויות כבר איבדו מיליוני שקלים ואת האצבע המאשימה הם מפנים למשטרה.
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
המקרה האחרון היה השבוע, ב-4 לפנות בוקר, כשארבעה שודדים רעולי פנים חתכו את הסורגים של חלון בחנות ממש מול תחנת המחוז הדרומי של המשטרה. באין מפריע מתחת לאפם של השוטרים מתגנבים פנימה ממלאים את השקים בסחורה בשווי 700 אלף שקל, סוחבים את מאות הפלאפונים לרכב שמחכה ותוך דקות נמלטים.
רק לפני חודשיים אותה החנות נפרצה, שווי הטלפונים שנגנבו אז היה רק 300 אלף שקל. ארבעה חודשים קודם לכן נפרצה החנות השנייה של אותם הבעלים גם היא בבאר שבע. הפורצים, לא תאמינו, פערו חור בקיר באמצעות קונגו. כך הצליחו לגנוב את הכספת ובתוכה סחורה בשווי חצי מיליון שקלים, העמיסו אותה לרכב וברחו.
בעלי החנויות, תושבי בירת הנגב נאלצים להתמודד עם חוסר הביטחון באזור ואוזלת היד של מרחב נגב המחוז הדרומי כשהמשטרה סוגרת תיקים מבלי לעצור אפילו חשוד אחד. החנות של אמיר נבון נפרצה באופן דומה כשהכספת נעקרה ממקומה ובה מאות מכשירים שנעלמו. "התיק נסגר תוך חמישה ימים כי לא נמצאו אשמים", טען נבון. "באותו חודש באותו רחוב נפרצו עוד שתי חנויות והמשטרה גם לא תפסה אותם. זה פשוט לא מעניין אותם".
ריבוי הפריצות הביא בעלי חנויות לסגור את העסקים לקהל הרחב, ולקבל לקוחות רק בתיאום מראש או באינטרנט. מאהר אבו אל קיאן, שחנויותיו נפרצו מספר פעמים סיפר: "שמנו מיגון וזה לא עוזר כלום. חברות הביטוח לא מבטחות כי זו הגניבה השלישית תוך שלושה חודשים. הם אומרים לא בטוח עסק כזה".
הנזק הכלכלי עומד על מיליוני שקלים לכל בעל עסק כזה. אם לא תוגבר האכיפה והשיטור, הפריצות יימשכו, ולא ברור אם העסקים הקטנים יחזיקו מעמד.
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "רק בגזרת תחנת באר שבע הוגשו בשנה החולפת 257 כתבי אישום בגין התפרצות ו-756 כתבי אישום נגד עברייני רכוש. כל תלונה המתקבלת בהקשר זה, נבדקת ביסודיות, אך לא כל תלונה מבשילה לאחר מיצוי החקירה לאיתור העבריין ומיצוי הדין עמו. המקרה שארע לאחרונה עודנו בחקירה בימים אלו ואנו נמשיך לפעול לאיתור המעורבים ומיצוי הדין עמם".