שעות לאחר מעצר עשרות מבכירי רשת "טלגראס" שעוסקת במכירת סמים בעזרת אפליקציית "טלגרם", סוחר בסם קנאביס שמכר דרך האפליקציה טוען שהמעצר הוא לא יותר מ"מכה קטנה בכנף". לטענתו, המכירה תימשך, ו"העסקים יימשכו כרגיל".
כל העדכונים על הבחירות - הצטרפו לטלגרם של החדשות
"אנחנו עוברים למספרי טלפונים פרטיים, בהודעות וואטסאפ, עסקים כרגיל, ובעזרת השם מקווים שהכל ייפתר", סיפר הסוחר. "זו תוכנה שעכשיו סגרו אותה ויבואו עוד. כמו שיש את ה'בטים' (הימורים - מ.נ) - הם סוגרים אתר, פותחים אתר אחר, ככה זה גם יהיה. עוד יום, עוד יומיים, עוד שבוע".
בתשובה לשאלה האם המעצר של הבכירים, ביניהם של מייסד הרשת, שנעצר באוקראינה, תהיה השלכה על הפעילות ענה הסוחר: "לכל אחד יש מחליף". בהמשך טען שחלק גדול מהאוכלוסייה מעשנת, ולא תהיה לזה השפעה משמעותית: "כל המדינה הזאת סטלנים זה לא משהו שאפשר לעצור את זה. זה מכה קטנה בכנף".
המשטרה וחוקרי רשות המסים עצרו הבוקר 42 חשודים בחברות בארגון פשיעה השייכים לדרג הניהול הבכיר ביותר בקבוצת הטלגרם "טלגראס" הנותנת פלטפורמה למכירת סמים. בין היתר, נעצר המייסד ומי שהיה ראש הרשת, שהתגורר לאחרונה בארצות הברית, אך ביקר בימים האחרונים באוקראינה - שם נעצר.
ברשת חברים עשרות מנהלים בדרגות בכירות שונות, אלפי סוחרים ועשרות אלפי משתמשים. עד עתה נהנו אנשי אירגון הפשיעה, הסוחרים והלקוחות מאנונימיות, אך עם המעקב והמעצרים היא הוסרה. על פי החשד נמכרו במסגרת פעילות הארגון בישראל סמים בשווי מאות מיליוני שקלים ובמשקל כולל של עשרות טונות. ראש האירגון הוא ישראלי ששוהה כעת באוקראינה והוא נעצר ונחקר שם, וישראל תבקש בהמשך להסגירו.
בין העצורים: ראש הארגון ושלושה מסגניו
מהמשטרה נמסר כי בפעילותם הפלילית בארץ ובעולם ונוכח ראיות אשר העלו חשדות לביצוע עבירות של ניהול ומימון ארגון פשיעה, סחר בסמים, הלבנת הון, עבירות מס וכן עבירות נוספות, פתחו הבוקר יחידה להב 433, יחידת הסייבר הארצית, היחידה המרכזית במחוז צפון ויחידת יהלום ברשות המסים בחקירה גלויה בתום תקופה של שנה וחצי שבמהלכה התנהלה חקירה סמויה.
בשעות הבוקר נעצרו כאמור 42 חשודים לחקירה באזהרה, כולל בחו"ל, בחשד למעורבות בעבירות ניהול ומימון ארגון פשיעה, מסחר והספקה של סמים מסוכנים במסגרת ארגון פשיעה, תיווך בעסקי סמים מסוכנים במסגרת ארגון פשיעה, שיבוש מהלכי משפט במסגרת ארגון פשיעה, קשירת קשר לפשע במסגרת ארגון פשיעה, ביצוע עבירות מס וכן עבירות נוספות.
מרבית החשודים משתייכים לדרג הבכיר ביותר בארגון בהם ראש הארגון, שלושת סגניו ובעלי תפקידים בדרגת מנהלים.
מחומר החקירה עולה כי חברי הארגון ניהלו את פעילותם הפלילית על גבי הטלגרם כאשר משטרת ישראל הצליחה לחשוף את האנונימיות של חברי הארגון אשר פעלו מעל פלטפורמה זו, שבאמצעותה נוהלו עשרות קבוצות וערוצי תקשורת אשר שימשו זירה לסחר, תיאום וניהול של כלל פעילות הארגון. מדובר כיום באחת התשתיות המשמעותיות והמרכזיות לסחר בסמים בישראל וכאמור חברים בה עשרות חברי הנהלה במדרגי בכירות שונים, אלפי סוחרים ועשרות אלפי משתמשים והפעילות המשטרתית הסירה את האנונימיות שאפיינה את פעילות הארגון.
"חברי הרשת פעלו כארגון פשיעה לכל דבר ועניין, באופן מאורגן ושיטתי לאורך תקופה ארוכה, כשהם מצליחים לסחור בסמים מסוגים שונים בהם: קוקאין, MDMA ואקסטזי בנוסף לכמויות עצומות של חשיש ומריחואנה", נמסר מהמשטרה. "לכל חבר בארגון תפקיד ייחודי וברור שנועד לקדם ולאפשר את פעילות הארגון, להגדיל את היקפי הסחר, להעניק שירות למשתמשים ולהגדיל את ההכנסה הכספית ובכך להגדיל את השכר אותו הוא מקבל בעבור פעילותו. השכר לעובדי ומנהלי הארגון הועבר במזומן, בביטקוין או בסמים, תוך הסוואת מקור הכספים. על פי המידע שבידי החוקרים, הסמים המסוכנים סופקו באמצעות פלטפורמת טלגראס גם לקטינים".
היום בוצעו עשרות חיפושים שבמהלכם נתפסו סכומי כסף שונים, סמים וכן אמצעים טכנולוגיים ששימשו את הארגון לניהול הפעילות ברשת ובוצעה אכיפה כלכלית לצורך הליך חילוט.