מעצרו של יועץ התקשורת אלי קמיר הוארך (ראשון) ב-5 ימים, וזאת במסגרת ההתקדמות בחקירת תיק 4000 (פרשת בזק). מוקדם יותר חשב שישתחרר לביתו לאחר שהוחלט לשחררו במסגרת בפרשת חפץ-גרסטל, אך תוך מתן הבשורה בדבר תנאי שחרורו המוגבלים - נלקח לחדר אחר שם נודע לו כי נפתחה חקירה חדשה בעניינו בחשד לתיווך לשוחד בתיק 4000.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
עורכי דינו של קמיר טענו כי המשטרה מפעילה על מרשם לחץ לשנות את גרסתו ומונעת ממנו לישון. הם פנו אל השופטת ואמרו כי החוקרים הסבירו לקמיר: "שנה גרסתך ושתף פעולה אתנו - אחרת נלך לבית המשפט להאריך את מעצרך". השופטת בתגובה הסבירה כי קמיר נמצא במעצר בגלל התפתחויות בחקירות אחרות.
לדברי השופטת מדובר בפרשה אחרת וחמורה מזו בגינה נחקר קמיר בשנה שעברה וציינה כי קיים חשש לשיבוש הליכי חקירה. היא התייחסה גם לטענות של עורכי דינו של קמיר, ואמרה כי לא ייתכן שחשוד יובא בשעה 2 בלילה ומתחה ביקורת על להב 433 והשב"ס וציינה כי יש לספק לנחקר שעות שינה סבירות.
משעות הבוקר נחקר קמיר במשרדי להב 433 וחוקרי המשטרה ביקשו מבית המשפט להאריך את מעצרו ב-8 ימים. עד כה עלו מספר חשדות בחקירותיו, אחד מהם עלה כבר בחקירת הרשות לניירות ערך עוד טרם העברת תיק החקירה למשטרה.
חקירת הרשות לניירות ערך הצביעה על חוזה עם שכר נדיב במיוחד בין קמיר לבזק, לפיו אמור היה לתת ייעץ תקשורתי או אסטרטגי. על פי החוזה, קמיר קיבל שכר חודשי מופלג של לא פחות מ-40 אלף דולרים. סימני השאלה עולים בין היתר משום שמדובר בשכר בהיקף כמעט חסר תקדים בתחום הייעוץ, וגם כי בזק היא חברה ציבורית.
כרגע נשאלת השאלה בעבור מה קיבל קמיר את השכר הנדיב במיוחד הזה, האם תמורת שירותי לובינג כלשהם או שמא היה בכלל צינור להעברת כספים למישהו אחר. יש לציין כי סמנכ"ל הכספים של בזק לא רצה אז לאשר את החוזה - ובסופו של דבר מי שאישרה אותו היא מנכ"לית החברה סטלה הנדלר, שגם היא עצורה במסגרת חקירת הפרשה.
בהכנת הידיעה השתתפו משה נוסבאום, קרן מרציאנו וברהנו טגניה