היועץ המשפטי לממשלה הנחה היום (ראשון) את המשטרה לעכב את הגשת ההמלצות בחקירות נתניהו, וזאת בעקבות עתירה שהוגשה לבג"ץ. המדינה אמורה להעביר את תשובתה לעתירה מחר, רק אז נוכל לדעת מתי מתכוון בג"ץ לדון בעניין. מטעמו של ראש הממשלה נמסר בתגובה: "איננו מכירים את העתירה הזאת, שמסתבר שהוגשה לפני זמן רב. כמובן שהיא לא מטעמנו ואינה בידיעתנו. ממילא איננו מייחסים חשיבות להמלצות שכולם מבינים היום מה ערכן".
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
העתירה של עו"ד פוקס נגד השר לביטחון פנים, המפכ"ל, המשטרה, ראש הממשלה והיועץ המשפטי לממשלה, הוגשה כבר בחודש ינואר. פוקס מבקש למנוע מהמשטרה לצרף את המלצותיה או חוות דעתה בכל הקשור לתיקי 1000 ו-2000, שבכוונתה להעביר בקרוב לפרקליטות.
פוקס הגיש ב-2007 עתירה לפטר את ראש הממשלה אהוד אולמרט בעקבות מסקנות דוח ועדת וינוגרד בנוגע למלחמת לבנון השנייה. פוקס טען אז כי "ראש הממשלה נאחז בקרנות המזבח והציבור כולו נתון כבן ערובה".
ב-2008 פוקס, שהתמודד על תפקיד נציג יש"ע בליכוד, פנה ליועץ המשפטי לממשלה מני מזוז בדרישה שיורה לאולמרט "להימנע מקבלת החלטות מדיניות מרחיקות לכת בעוד חרב העמדתו לדין מרחפת מעל צווארו ופוגמת בשיקול דעתו".
לעתירה צורפה בקשה נוספת להוצאת צו ביניים שלא לנקוט בשלב הזה בשום פעולה שמעקרת את הבקשה מתוכן. ב-4 בינואר קבע בג"ץ כי על המדינה להשיב לעתירה עד מחר, ה-15 בפברואר.
משום שבשלב זה עדיין לא ברור מתי יתקיים הדיון בעתירה שהוגשה, העברת התיקים מתעכבת בשלב זה לפחות בכמה ימים עד שתתקבל ההחלטה בנושא. סביר להניח שאם הדיון יהיה ביום-יומיים הקרובים ייתכן שכבר השבוע יועברו התיקים, לפחות ברמה התאורטית. במידה והדיון לא ייקבע עד ליום שלישי, כנראה שהעברת התיקים תידחה לכל הפחות עד לשבוע הבא.
ביום חמישי האחרון פורסם במהדורה המרכזית כי המשטרה צפויה לומר כי קיימת תשתית ראייתית להגשת כתב אישום נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו בעבירות של קבלת שוחד, מרמה והפרת אמונים בתיק המתנות (1000). ההחלטה התקבלה בתום הדיון המכריע שהתקיים במשרדי להב 433 בראשות המפכ"ל רוני אלשיך והחוקרים הבכירים.
גורמים במשטרה הבהירו כי המתקפה של נתניהו נגד אלשיך בעקבות הריאיון ב"עובדה" לא ישנו את המלצות המשטרה. בפרשת המו"מ עם מו"ל ידיעות אחרונות, נוני מוזס, (תיק 2000) המשטרה ככל הנראה תעביר את ההחלטה לפרקליטות ולא תעביר את ממצאי החקירה עם מסקנות מפורטות. זאת משום שמדובר בתיק מובהק שיוכרע על פי פרשנות משפטית.
באותו יום פרסם נתניהו פוסט בעמוד הפייסבוק שלו בו אמר כי מפקד להב 433, ניצב רוני ריטמן, היה אמור להשעות את עצמו מחקירות התיקים 1000 ו-2000. "כשחוקרי המשטרה מאמינים בטענות כל כך הזויות ושקריות שראש הממשלה פעל נגדם באופן אישי ושלח חוקרים נגדם, איך הם יכולים לחקור אותו ולהגיש המלצות נגדו באופן אובייקטיבי?", תהה נתניהו. "אנו נדהמים לגלות שזה בדיוק מה שקרה בחקירות ראש הממשלה".
יום לפני כן קרא נתניהו ל"חקירה אובייקטיבית, בלתי תלויה ומהירה" בעקבות טענת המפכ"ל אלשיך לפיה הופעלו חוקרים פרטיים נגד חוקרים המעורבים בחקירות ראש הממשלה. "הטענות שהושמעו הן חמורות והן צריכות להדיר שינה מעיני כל אדם הגון, צריך לחקור את האמת ומייד", כתב אז. "דמיינו איך הייתם מרגישים אם חוקרי המשטרה שמנהלים חקירה נגדכם היו טוענים שהפעלתם חוקרים פרטיים נגדם ונגד משפחותיהם".
עוד הוסיף נתניהו כי לא מדובר בהתקפה אישית, לא על המפכ"ל ולא על אף אחד אחר. "השאלה האמיתית היא טוהר החקירה", הבהיר. "והדרך היחידה לברר אותה היא על ידי חקירה אובייקטיבית, בלתי תלויה ומהירה. לא אנו הזמנו את הריאיון ב'עובדה', לא אנו שמנו מילים בפיו של איש, ולא אנו קבענו את עיתוי הראיון בסמוך לפרסום ההמלצות. גילוי האמת וההקפדה על טוהר החקירה לא יחלישו את משטרת ישראל. להפך, הם רק יחזקו אותה ואת שלטון החוק".