צו פירוק לחברה בבעלותו של אלוביץ' (צילום: איל יצהר, גלובס)
ממשיך להכחיש. שאול אלוביץ', ארכיון | צילום: איל יצהר, גלובס

שעות לאחר שהותרו לפרסום שמות העצורים במסגרת תיק 4000, המשטרה והרשות לניירות ערך מסרו הבוקר (שלישי) הודעה משותפת בה פורסמו החשדות המיוחסים להם. בין היתר נבדק החשד כי חלק מהעצורים ניסו "לשבש בבוטות" את מהלך החקירה והמסרים שהועברו לכאורה מלשכת ראש הממשלה למערכת החדשות של "וואלה!" לטובת הטיית הסיקור העיתונאי הניתן לנתניהו. בתוך כך, הבוקר נעצר יועץ תקשורת בכיר נוסף במסגרת החקירה.

לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו

החשד המרכזי שנבדק וכבר פורסם הוא שניתנו הטבות ענק לחברת בזק בשווי מאות מיליוני שקלים תמורת סיקור אוהד ב"וואלה!". עם זאת, הבוקר נמסר כי העבירות הנחקרות הן חשדות לעבירות טוהר המידות, מרמה, חוק איסור הלבנת הון וחוק ניירות ערך - שהתבצעו לאורך זמן, באופן תכוף ושיטתי, וזאת במסגרת מערכות יחסים שהתקיימו לכאורה בין שורת נושאי משרה בקבוצת בזק לבין עובדי ציבור ומקורביהם וכן חשודים נוספים.

בנוסף, המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו של יועץ התקשורת המקורב לראש הממשלה נתניהו, ניר חפץ, במספר ימים, ככל הנראה מעבר ליום חמישי.

עוד עלה החשד לשיבוש חקירה מצד כמה מהחשודים המעורבים בפרשה ש"פעלו באופן בוטה על מנת לשבש הליכי חקירה ולהקשות על מלאכת איסוף הראיות בחקירה". במסגרת החקירה, אתמול העיד בועז סטמבלר, דוברו לשעבר של בנימין נתניהו. בעדותו המשטרה הוא דיבר על הקשר בין לשכת ראש הממשלה למערכת "וואלה!", ועל הבקשות שהפנתה לכאורה הלשכה למערכת החדשות של האתר בסיקור של נתניהו.

 

במהלך הלילה הותר לפרסם כי בין העצורים בחקירת התיק הם בעל השליטה בבזק, שאול אלוביץ', בנו אור ורעייתו איריס. לצדם נעצר גם מנכ"ל משרד התקשורת לשעבר, שלמה (מומו) פילבר, יועץ התקשורת לשעבר של רה"מ נתניהו, ניר חפץ, מנכ"לית בזק סטלה הנדלר, ובכיר החברה עמיקם שורר. לשום האריך בית המשפט את מעצרם של שישה מתוך שבעת החשודים ב-5-4 ימים.

מהעדויות וממצאי החקירה שנאספו עולה החשד כי נתניהו פעל באמצעים שלטוניים שהמדינה העמידה לרשותו כדי לקדם אינטרסים ומטרות אישיות שלו, והחשודים שנעצרו חשודים במתן או בקבלת שוחד. במשטרה וברשות לניירות ערך בחרו לחקירת הפרשה את השם "מעבר לאופק".

השבוע פורסם במהדורה המרכזית כי על פי הערכת המשטרה והרשות לניירות ערך, ראש הממשלה בנימין נתניהו יידרש לחקירה באזהרה במסגרת חקירת הפרשה. במקביל, במשטרה נעשים מאמצים קדחתניים לגייס את אחד החשודים לחתימה על הסכם עד מדינה תמורת המתקת עונשו. המטרה היא לחזק את החשדות והראיות נגד הדרגים הבכירים ביותר שנחקרים בפרשה.

אמש פרסם אמנון אברמוביץ' במהדורה המרכזית כי פילבר עשוי להיות עד המדינה. זאת, לאחר שחקירתו ברשות לניירות ערך הסתיימה בהמלצה להעמידו לדין חרף העובדה שלא קיבל כל תמורה בעבור השירותים וההטבות שהעניק לבזק.

_OBJ

אלוביץ' עצמו התייחס אתמול לחשדות נגדו ואמר כי הוא מכחיש אותן בכל תוקף. מקורביו הוסיפו כי "אנו מציעים להתאזר בסבלנות ולא למהר להסיק מסקנות, אנו סמוכים ובטוחים שכאשר הדברים יתבהרו ניתן יהיה להיווכח שהוא לא עבר כל עבירה".

יצוין כי חקירת הפרשה אמנם עברה למשטרה רק בימים האחרונים, אך פרקליטי החשודים הופתעו לגלות את כמות ואיכות החומר שנאסף לאורך החודשים האחרונים. בין הממצאים: הבטחה של רה"מ לאלוביץ' לסייע ברכישת אתר וואלה במחיר טוב ועל ידי רוכש שיהיה נאמן לנתניהו, וכן יחסים משמעותיים בין נתניהו ורעייתו שרה לאלוביץ' ורעייתו.

מטעמה של איריס אלוביץ' נמסר בתגובה: "אין שחר לטענות נגד גב' אלוביץ ואנו משוכנעים שכך יתברר".

מטעמו של אור אלוביץ' נמסר בתגובה: "קיימות טענות עובדתיות ומשפטיות כבדות משקל שיש בהן כדי לשמוט כל בסיס לחשד בעניינו של אור אלוביץ'. אין לנו ספק שזאת צריכה להיות מסקנת רשויות החקירה בהקדם".