אחרי חשיפת "החדשות" על ניסיון, לכאורה, של בכיר בהנהלת בתי המשפט ללחוץ על שופט להקל בעניינו של נאשם, המשטרה הודיעה הערב (רביעי) שעיכבה שני מעורבים, בהם עובד בהנהלת בתי המשפט (לא שופט) בחשד כי פעלו לשיבוש הליכי משפט והטיית תוצאותיו. על פי החשד, העובד המועסק בהנהלת בתי המשפט, פנה לשופט וניסה לגרום לביטול צו מעצר שהוצא על פי דין נגד אחד המעורבים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט הורה לחקור חשד לפרשה נוספת של חילופי מסרונים, לכאורה, בין שופט בבית המשפט המחוזי חיפה אמיר טובי לבין בעל עניין במשפט - כך פורסם הערב לראשונה במהדורה המרכזית. השופט מכחיש, אך גם אם המקרה לא אירע מדובר בניסיון חריג להפיל שופט ולפסול אותו.
הפרשה החלה כשאסף אמבר, נאשם בזיוף ובקבלת דבר במרמה, הציג הודעות וואטסאפ מהם עולה כי השופט התכתב בעניינו עם בעל תפקיד בכיר בהנהלת בתי המשפט ודורש שהשופט יפסול את עצמו מניהול התיק. אמבר קיבל אישור לצאת לחו"ל לפני שנפתח משפטו והוא טס לתאילנד, שם לטענתו הוא נפצע. הוא לא התייצב לפתיחת משפטו והשופט טובי פסק 10,000 שקל קנס.
הנאשם טוען שאליעזר אוליבר, מחלץ שנשלח על ידי חברת הביטוח פנה לחברו משה צמרת, ראש אגף הביטחון בבתי המשפט בארץ, על מנת שיבקש מהשופט לדחות את משפטו ולבטל את הקנס.
האם ההודעות זויפו?
אוליבר פנה לצמרת ושאל אותו אם הוא מכיר את השופט. "מה נשמע, יש לך דיבור עם השופט אמיר טובי?", שאל אוליבר את צמרת שהשיב לו: "אני חבר מאוד מאוד טוב של השופט. ממש ברמה אישית וחברית והוא בא להתארח במשרדי לא פעם".
צמרת החליט לפנות לשופט המחוזי והציג בפניו את פרטי התיק ואת שם הנאשם על מנת לבקש ממנו שיידחה את המשפט ויבטל את הסנקציות. "מדובר בנוכל שנמצא בתאילנד וסיפר סיפורים שעבר תאונת דרכים קשה בתאילנד, אינני סבור שיש אמת בדבריו, הוא מושך זמן שיפוטי רב", השיב לכאורה השופט לבקשתו של צמרת.
ראש אגף הביטחון השיב ואמר שהוא לוקח את הטיפול בהבאתו של אמבר חזרה לישראל על עצמו. "יש צפי לחזרתו ארצה בימים הקרובים. חברי אוליבר, מחלץ מטעם חברת הביטוח, חוזר איתו ארצה, בהתחייבות!", ציין צמרת בניסיון לשכנע את השופט טובי. "הוריתי על צו מעצר, לא אוכל לבטל בתיק זה", השיב השופט.
צמרת לכאורה לחץ על השופט וציין שהוא "חייב שם עזרה דחופה". השופט בתגובה שאל את צמרת אם "אין מנוס" מדחיית המשפט וצמרת השיב לו: "אני מחוייב לנושא זה". בהתכתבות נוספת, פנה השופט טובי אל ראש אגף הביטחון על מנת להגיד לו שיקח זמן לנסח החלטה בסוגייה. "אני מחוייב שם מאוד כבודו", אמר צמרת לשופט שביקש עוד יומיים על מנת לבצע את בקשתו.
השופט בתגובה לפרסום: "תוכן המסרונים אינו זכור לי"
היועץ המשפטי לממשלה הורה ליחידה הארצית לפתוח בחקירה, שנמצאת כבר בשלבים משמעותיים. שרת המשפטים ונשיאת בית המשפט העליון מעודכנות בנושא. אם ההתכתבות אכן אירעה, מדובר במקרה חמור של לחץ שמופעל על שופט בית המשפט. מבחינת השופט עצמו גם המקרה חמור: אמנם הוא לא קיבל את הבקשה, אך הוא גם לא דיווח ולא פנה לאף אחד בנידון - אירוע חמור בפני עצמו.
השופט טובי הכחיש את המיוחס לו: "המסרונים המופיעים בבקשה לפסילה אינם מצויים במכשיר הטלפון שברשותי, תוכן המסרונים אינו זכור לי, ואף איני מזהה בהם את סגנוני. הטענות המועלות בבקשה מחייבות בירור".