גילויים חדשים בתיק 3000: עד המדינה בפרשת הצוללות מיקי גנור ועורך דין דוד שמרון, החשוד המרכזי בפרשה ומקורבו של ראש הממשלה בנימין נתניהו, היו מעורבים בעסקה שלא יצאה לפועל למכירת צוללות למדינה ידידותית לישראל באזור הקווקז – כך טוען איש העסקים הגרמני מיכאל הרצוג בריאיון לגלובס. לדבריו, בניגוד לטענותיו של שמרון כי רק ייצג את גנור, השניים נראו כשותפים עסקיים.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
גנור הודה בחקירתו במסגרת פרשת הצוללות כי העביר כספים לבכירים ביטחוניים כדי לקדם את עסקי התאגיד הגרמני תיסנקרופ. איש העסקים, הרצוג, עומד בגרמניה למשפט על הונאה במיליונים. בנוסף הוא מעורב בפרשה בה נחשד המשנה לשעבר לראש המל"ל אבריאל בר יוסף בקבלת שוחד ממנו כדי לקדם את עסקיו בוועדת צמח.
"אני הייתי זה שפנה לגנור בסוף שנת 2014 עם הצעה ליוזמה עסקית בתחום הצוללות", סיפר הרצוג לגלובס. "זה היה אחרי שקיבלתי מידע שהמדינה בה מדובר מעוניינת להשקיע בצי שלה, ולקנות כלי שיט וצוללות".
היוזמה העסקית היתה כרוכה במכירת צוללות קטנות יחסית, המיוצרות על ידי חברת תיסנקרופ הגרמנית, ובהעברתן אליה באמצעות מספנות בישראל ובמדינה עצמה. לפי מסמכים שהראה הרצוג, בעסקה היו מעורבות גם חברות אמריקניות וחברות מהמפרץ הפרסי.
"גנור אמר לי שיש לו עורך דין, ושזה אותו העורך דין של ראש הממשלה בנימין נתניהו", סיפר הרצוג הריאיון. כשנשאל האם נאמר בפירוש ששמרון הוא שותפו ענה כי "זה היה הרושם שאני קיבלתי מגנור. אתה יכול להיות עורך דין פרטי, או עורך דין המשמש כמעין יועץ קבוע, שתמיד עובד איתך וכמעט שייך לחברה. היה לי הרושם שגנור חושב ששמרון הוא סוג של שותף שלו, אבל בגלל שהוא עובד בין השאר בשביל ראש הממשלה, כפוליטיקאי וכאדם פרטי, הוא לא עובד רק איתו. לא באופן אקסקלוסיבי".