13 בעלי תפקידים נעצרו הבוקר (רביעי) בחשד למעורבות בשחיתות, מרמה והפרת אמונים בתעשייה האווירית. על פי החשד, מספר חברי מועצת המנהלים וועד העובדים קיבלו טובות הנאה בתמורה לקידום ענייניהם של מפעלים וספקים שונים. בשעה 13:00 הם יובאו לדיון בהארכת מעצרם בבית משפט השלום בראשל"צ.
לסיפורים הכי מעניינים והכי חמים – הצטרפו לפייסבוק שלנו
בין העצורים: בעלי תפקידים ונושאי משרה בתעשייה האווירית, עובדים בחברות פרטיות שמספקות שירותים לתעשייה האווירית - וגם תא"ל במילואים "שהינו דמות מוכרת במערכת הביטחון". ההערכה היא שעבירות בוצעו במשך תקופה ממושכת, וכי מדובר בשחיתות בסדרי גודל של מיליוני שקלים.
במסגרת הפעילות שבוצעה הבוקר ערכו כוחות משטרה חיפושים בבתי החשודים, בחברות ובמשרדי התעשייה האווירית. המעצרים התבצעו בתום מספר חודשים של חקירה סמויה, שהתנהלה על ידי להב 433 במשטרת ישראל. החקירה טופלה על ידי מחלק חקירה וחשיפה ייעודי לנושא שחיתות ציבורית בחברות ממשלתיות, ובשיתוף המלמ"ב (הממונה על הביטחון במערכת הביטחון) וחקירות מס הכנסה תל אביב ברשות המסים.
"מדובר בחקירה מסועפת, רחבת היקף המורכבת ממספר רב של תתי פרשיות המעלה חשד למסכת ענפה של עבירות שחיתות, מרמה בנסיבות מחמירות, הלבנת הון, גניבה בידי עובד ציבור, מרמה והפרת אמונים", נמסר מהמשטרה. החקירה מלווה מתחילתה גם על ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה.
מהחקירה הסמויה עולה חשד ל"התנהלות פלילית שיטתית וחשד לשחיתות עמוקה לכאורה הנהוגה בתעשייה האווירית" - לשון ההודעה של המשטרה. החקירה זכתה לשם "פרשייה 630" והיא כוללת מספר רב של מעורבים בחברה - אנשי ועד, חברי דירקטוריון, מנהלים, עובדים זוטרים, יועצים, ספקים, נותני שירותים וגם "מי שאמורים היו להיות שומרי הסף", לפי הגדרת להב 433.
מהתעשייה האווירית נמסר בתגובה: "הבוקר נודע לחברה כי משטרת ישראל פתחה בחקירה בתעשייה האווירית. אין בידי הנהלת החברה כל פרטים נוספים בנושא. מנכ"ל החברה הנחה את כל הגורמים הרלבנטיים לשתף פעולה באופן מלא, ככל שיידרש וללא סייגים עם משטרת ישראל ולפעול על פי הנחיותיה, במטרה למצות את החקירה ואת הדין עם כל גורם שעבר עבירה. התעשייה האווירית תמשיך להיות אבן בניין מרכזית בביטחון מדינת ישראל ובכלכלתה".